IZVANREDNI OTKAZI

Lov na falsifikatore u ZG holdingu: 17 godina šefovao s lažnom diplomom!

ZAGREB - U sklopu redovitih kontrola Službe za ljudske resurse Zagrebačkog holdinga kod 13 zaposlenika podružnica Zagrebačke ceste i Vodoopskrbe i odvodnje pronađene su krivotvorene fakultetske diplome i svjedodžbe srednjih škola, potvrdili su nam u toj gradskoj tvrtki. Protiv tih zaposlenika podnesena je kaznena prijava, a slijede im i izvanredni otkazi.

Prema nalogu predsjednika Uprave Ive Čovića, kako doznajemo od nekoliko izvora iz Holdinga, prije dva mjeseca svi zaposlenici u Službi za ljudske resurse morali su donijeti svoje diplome kako bi se provjerila njihova autentičnost i kvalifikacija radnika za određena radna mjesta.

Sankcije prema zakonu

Od 13 falsificiranih diploma, četiri su srednjoškolske i devet fakultetskih, a riječ je o krivotvorinama Građevinskog, Ekonomskog i Prometnog fakulteta. Deset krivotvoritelja uhvaćeno je u Vodoopskrbi i odvodnji, dok je ostatak otkriven u Zagrebačkim cestama.

Te dvije podružnice prve su bile na udaru kontrole, a diplome će se provjeravati i u ostalim podružnicama, trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Holdinga.

- U sklopu redovnih kontrola službi direkcije, po nalogu predsjednika Uprave Ive Čovića, utvrđen je određen broj falsificiranih diploma koje se nalaze u osobnoj evidenciji svakog zaposlenika - potvrdio nam je jučer Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, i najavio da će se zaposlenici sankcionirati sukladno zakonu.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:18