IVICA PULJAK

‘Maja Đerek je pretjerala. Uvođenje reda nije počelo s njom, a u budućnosti će se nastaviti bez nje‘

Na pitanje hoće li mu ovo donijeti političku štetu, rekao je da nitko od njih ne ovisi o politici i da su oni slobodni ljudi

Ivica Puljak

 Paun Paunovic/CROPIX

Ne smiruju se strasti nakon što je prekinuta suradnja splitskog gradonačelnika i pročelnice za gradsku imovinu. Ivica Puljak je za Maju Đerek objavio kako je suspendirana jer je "napravila udar na instituciju gradonačelnika".

Ona je pak uzvratila optužbom da Puljak ne upravlja sustavom koji formalno vodi, nego da to čini njegov savjetnik za odnose s javnošću.

Puljak je u subotu navečer za HRT rekao kako uvođenje reda nije počelo s Majom Đerek te da će se nastaviti bez nje u budućnosti.

- Mi cijenimo pozitivne stvari koje je napravila gospođa Đerek što se tiče stručnog dijela, ali kad se počela miješati i izvan okvira ulaziti u političku sferu i kad je počela predlagati odluke koje idu na populistički mlin oporbi, a ne na ono što bi bilo korisno gradu Splitu, tad mislimo da je zaista pretjerala - rekao je.

Što se tiče njegovih savjetnika, kaže kako ga oni savjetuju, ali on je taj koji donosi odluke.

Komentirao Daliju Orešković

Rekao je kako oni žele voditi jednu izbalansiranu politiku koja balansira između socijalnog i izvrsnog.

- I u gradu Splitu i u budućnosti će se dodjeljivati i nastavit će se dodjeljivati socijalni stanovi, koje ćemo povećati i ja se nadam dodjeljivati ih vrhunskim umjetnicima, liječnicima i znanstvenicima, da dođu i da ih zadržimo u gradu Splitu - objasnio je.

Na pitanje hoće li mu ovo donijeti političku štetu, rekao je da nitko od njih ne ovisi o politici i da su oni slobodni ljudi.

- Nećemo se baviti jeftinim populizmom, niti ćemo pristajati na njega bez obzira na percepciju i bez obzira na ishod toga. Što se tiče Dalije Orešković, neka se ona s gospođom Đerek dogovori što želi i što rade. Ako su zajedno odlučile što rade, da se bore protiv mene kao gradonačelnika, to samo znači da je ovo udar jedne službenice na mene kao gradonačelnika, što je nedopustivo - izjavio je Puljak za HRT.

Što se tiče izbora, rekao je da na izbore stranka Centar ide samostalno.

- Pripremamo program i nadam se da će nam se pridružiti hrabri i razboriti ljudi - zaključio je splitski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:32