SPORNO IMENOVANJE

Mihael Zmajlović: 'Moja je procjena da se Bertović može saživjeti s Plitvicama'

 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović odgovorio je za tportal na optužbe da je na čelo Plitvičkih jezera postavio svoj klan iz Jastrebarskog, ignorirajući kandidate.

Ministar Zmajlović tvrdi da se u izboru nove ravnateljice NP Plitvice vodio isključivo stručnim referencama. Zatim tvrdi kako se s novom ravnateljicom nikada nije privatno družio, iako priznaje da ju je poznavao prije raspisivanja natječaja.

- Poznajemo se samo profesionalno, jer smo zajedno radili na razvoju Parka prirode Žumberak.

Klan iz Jaske

Zmajlović je demantirao i optužbe predsjednice plitvičkog SDP-a i dugogodišnje računovotkinje NP Plitvice Rože Poznanović, koja je za Jutarnji list rekla da je Zmajlović na čelo NP-a imenovao svoj klan iz Jastrebarskog:

- Lidija je imenovana temeljem javnog natječaja i stručnih referenci koje su neupitne, i to je bio jedini i prevladavajući kriterij. Plitvice su važan nacionalni park i važno je da ga vodi osoba s kvalifikacijama, iskustvom i znanjem. Pa 70 posto izrečenoga u članku protiv mene je neistina - rekao je Zmajlović.

Bez kažnjavanja

- Park je vezan za Ličko-senjsku i Karlovačku županiju i one moraju saživjeti s tim parkom. Moja je procjena bila da će Lidija Bertović najbolje raditi taj posao - kaže Zmajlović.

Ministar je dodao da čelnica plitvičkog SDP-a Roža Poznanović neće biti kažnjena zbog optužbi na račun ministra iz svoje stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:41