POVRATAK OTPISANE

MILANOVIĆ VRAĆA ŽELJKU ANTUNOVIĆ U VRH SDP-a? Sastali su se ovog ljeta u Zagrebu, i to na inicijativu premijera

ZAGREB - Bivša protukandidatkinja Zorana Milanovića za predsjednicu SDP-a Željka Antunović ovoga se ljeta, prvi put nakon povlačenja iz aktivne stranačke politike, sastala sa Zoranom Milanovićem. Antunović je od svibnja 2010. kad se natjecala za predsjednicu zagrebačkog SDP-a povukla iz politike i danas je obična članica stranke.

Do njezina sastanka s Milanovićem došlo je u Zagrebu i to, kako doznajemo, na njegovu inicijativu. Vijest o njihovu susretu bila je povod da pokušamo doznati je li riječ o mogućem povratku bivše ministrice obrane i zamjenice predsjednice SDP-a iz Račanova doba u aktivnu stranačku politiku te je li joj tijekom razgovora premijer Milanović predložio neki oblik angažmana.

- Mogu vam samo potvrditi da smo se nakon dulje pauze sastali i razgovarali, ali ni o kakvom mom angažmanu nema govora. Bavim se drugim stvarima, dobro mi je i ne kanim to mijenjati. Mogu reći samo da smo Zoran Milanović i ja razgovarali o političkoj situaciji, pa i o stanju u stranci i da je razgovor bio ležeran i ugodan - bilo je sve što nam je Antunović željela reći.

U Račanovo vrijeme Antunović je bila jedna od vodećih figura SDP-a: u njegovoj je Vladi bila potpredsjednica i obnašala dužnost ministrice obrane, a u stranci mu je bila zamjenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:18