PLENKOVIĆEV MINISTAR

‘Milanovićev prijatelj Dodik priprema novi pohod. Sjetimo se poznate Radićeve poruke...‘

Dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Dodik, u društvu Vučića i Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države, piše Butković

Milorad Dodik i Zoran Milanović

 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta/

Ministar mora, prometa i infrastrukture, HDZ-ov Oleg Butković, na svom je Facebooku podijelio poveznicu na vijest Jutarnjeg lista naslova ‘Vučić, Dodik i Porfirije objavili srpski osvajački program: ‘Krećemo točno 5. i 6. svibnja!‘, uz poruku Zoranu Milanoviću.

- Dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Dodik, u društvu Vučića i Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države. Ona poznata rečenica Stjepana Radića mogla bi se vrlo lako primijeniti i na Milanovića: Ne srljaj ko gusak u Laktaše!, napisao je Butković.

Podsjetimo, Butković se referira na posjet Zorana Milanovića privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima 2022. godine, kada je tamo, nakon prisnog pozdrava s Dodikom, boravio tri sata.

- Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoceste i blokada prometa u gradu Banjoj Luci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji ‘Maestral‘ definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod, izjavio je tada Igor Crnadak, glavni tajnik Partije demokratskog progresa.

Milanović je tada izazvao kontroverze i izjavom kako "ima raznih vrsta genocida, ali da se u Srebrenici nije dogodio genocid".

- To je bio razgovor uz kavu. Čuvajte se ljudi koji takve stvari prenose javno ili u ovom slučaju, još gore, izmišljaju, rekao je tada Milanović novinarima. Odgovorio je i na pitanje kojim povodom je išao na Dodikovo imanje.

- U interesu Srba u BiH i Hrvata u BiH je da Dayton opstane i da ga se poštuje. Je li to dovoljan razlog da odem kod Milorada Dodika bilo gdje?, rekao je Milanović.

image

Oleg Butković

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 14:31