'FAVORIT SAM ZA ŠEFA HDZ-A PA...'

Milinović: Podmeće mi obavještajno podzemlje, jeste li čuli da je netko spomenuo D od Darka u aferi?

Milinović o optužbi da je uzeo 200.000 kuna iz crnog fonda: Potpisi su moji, ali brojke je netko drugi prepravljao
 Admir Buljubašić/CROPIX

ZAGREB - I danas tvrdim da sam iz legalne stranačke blagajne preuzeo 70.000 kuna. Spreman sam ići na detektor laži, pa neka se vidi tko govori istinu, rekao je Darko Milinović kojem je danas od previranja na HDZ-ovoj unutarnjoj sceni puno veći problem bio kako se obraniti od napisa da je iz crnog fonda HDZ-a primio trostruko veći iznos.

Jutarnji list je, podsjetimo, objavio rezultate grafološkog vještačenja koje potvđuje kako su Milinovićevi potpisi pored isplata u ukupnom iznosu od 200.000 kuna. On međutim sve demantira i tvrdi: radi se o falsifikatu, podmeće mi obavještajno podzemlje zato jer sam favorit za predsjednika HDZ-a.

Na dokumentu koji je pokazao novinarima, a objavljen je i u Jutarnjem listu su, priznaje, njegovi potpisi, ali su dopisivani iznosi i to potpuno drugačijim rukopisom, a onaj iz 1000 prepravljen je u 10.000 kuna. Osim toga, tvrdi kako je grafološko testiranje tog neautentičnog dokumenta zatražila njegova stranka, ali bez njegovog znanja.

Lagao je! Potpisi i isplatnice potvrđuju: Milinović je iz tajnog fonda HDZ-a uzeo 200 tisuća kuna!

- Da su mene pitali, ja bih rekao nema potrebe, moji su potpisi autentični, ali iznos, tko je i na koji način dopisivao i mijenjao, i to se vidi jasno iz toga dokumenta, nije na meni da to otkrivam. Očito sam prepoznat kao favorit pa su onda počele i ovakve igre i ovo mi liči na rukopis obavještajnog podzemlja - odgovara Milinović. Međutim na koga točno misli nije želio reći.

- Počelo je drugo poluvrijeme utakmice za predsjednika HDZ-a, možemo ovih dana očekivati dosta i podmetanja. Želim podsjetiti: ispitano je stotinjak svjedoka u aferi Fimi Media. Jeste čuli da je netko spomenuo D od Darka Milinovića? Na to sam ponosan, a ovu donaciju sam preuzeo iz legalne stranačke blagajne - naglasio je. Slaže se, kazao je, s predsjednicom stranke Jadrankom Kosor da “svatko tko je uzimao u vlastiti džep mora odgovarati“.

- Ili svatko onaj tko je imao u određenom trenutku saznanja da je postojao nekakav crni fond i nije to prijavio, isto tako mora odgovarati - naglašava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:18