LOVRO KUŠČEVIĆ

MINISTAR GRADITELJSTVA 'Ja vam se s Hvaljen Isus javljam i na telefon, mislim da je to dobro. U HDZ sam se učlanio kao maloljetnik'

Lovro Kuščević
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovro Kuščević, gostovao je u emisiji Pressing na televiziji N1.

Odmah na početku emisije komentirao je medijske napade jer je jednu press konferenciju započeo pozdravom 'Hvaljen Isus'.

- Ja se tako javljam i na telefon. Poštujem da ima drugih religija i ateista, ali mislim da je to dobro i nikome ne smeta. To je katolički pozdrav, pa i hrvatski - kazao je Kuščević.

Otkrio je kako se u HDZ upisao vrlo rano.

- Još kao maloljetnik sam se upisao u mladež, a onda kasnije i u "seniore" - kaže Kuščević koji je jedan od onih koji su ostali ministri i u Plenkovićevoj vladi.

- To najbolje govori o mom prijašnjem radu i čast mi je što sam ostao ministar. Naravno da je bilo još kandidata, no očito je Plenković procijenio da sam ja najbolji kandidat - rekao je Kuščević.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja pohvalio se da su za 21 posto porasle investicije u građinarstvu, a posebno je ponosan na energetsku učinkovitost koju njegovo ministarstvo provodi 'pozitivno agresivno'.

Ne smatra da mu je hendikep to što je po struci pravnik.

- Nemoguće je naći osobu uskog profila da vodi to ministarstvo. Idealna osoba je čovjek koji hoće raditi, voli raditi i ima širinu za to. Ja sam stekao jednu dozu širine, ne dovoljnu, jer čovjek uči dok je živ, ali mislim da sam kompetentan - smatra Kuščević.

Komentirao je i trenutnog predsjednika HDZ-a, kao i bivšeg...

- Plenkovića poznajem dugo godina. Spoznao sam ga kao širokog čovjeka. Vidio sam po odazivu, tko je sve došao njemu i kako su se ponašali prema njemu. Zna smiriti.

S druge strane, Karamarko je dao svoj obol. Odradio je u teškom trenutku kad je Sanader bio zatvoren, HDZ na optuženičkoj klupi. Trebao je HDZ dovesti do nekoliko pobjeda, a što se tiče razloga zbog kojeg je otišao - institucije će, kaže Kuščević, raditi svoj posao.

Ne strahuje da bi Pavo Barišić mogao biti novi Crnoja.

- Ako postoje opravdani razlozi - to će se riješiti, doći će drugi ministar. Ali ja nemam razloga vjerovati da je to tako - zaključuje ministar Kuščević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:16