TRAGIČAN KRAJ

Mirjana Pukanić umrla je u paklu droge i depresije. Odvjetnica: Ubijalo ju je Sarino nejavljanje

 Krajač/CROPIX

Ja sam Mirjanu Pukanić pronašla mrtvu u stanu. Užasno mi je teško. Ne mogu govoriti - potvrdila nam je jučer medicinska sestra Ana Mikin, koja je preksinoć u stanu na trećem katu u Ilici 109 pronašla nepomičnu udovicu Ive Pukanića.

Preminula je u stanu, navodno još u četvrtak.

Policija je rekla da ju je prijateljica pokušavala dobiti na telefon, ali kad nije uspjela, uputila se u stan. Prijateljicu i medicinsku sestru Anu Mikin jučer smo dobili na telefon u njezinu zagrebačkom stanu. Nije bila u stanju naširoko pričati o tragičnom događaju.

Nekad su imali sve

- Ne mogu. Nedavno sam i sama imala teških zdravstvenih problema i još sam na tabletama. Sve sam rekla policiji - rekla je Ana.

Ana Mikin je, doznajemo, skrbila o 49-godišnjoj Pukanićevoj udovici otkako je izašla iz sigurne kuće 2009. pa sve do posljednjeg dana njezina života.

.

A bračni par Pukanić nekad je imao sve.

Medijsko carstvo je cvjetalo.

Imali su i novac, i nekretnine, i društveni ugled. Kretali su se u visokim krugovima, ali isto toliko i tapkali na rubu Pukanićevih novinarskih avantura.

Krah bračne idile

Ivo se volio družiti i s predsjednicima, ali i kontroverznim ljudima. I Mirjana ga je u svemu pratila. Nije radila, bila je kućanica, ali uvijek prisutna. Bili su roditelji djevojčice Sare.

No, jednog dana, početkom 2008., idila se urušila.

Počela je brakorazvodna drama koju su pratili mediji, a nedugo poslije u atentatu je ubijen Ivo Pukanić.

Mirjana je vijest dočekala u sigurnoj kući, a kći Sara se slomila.

Posljednje tri godine, otkako je izašla iz sigurne kuće, Mirjana Pukanić patila je od raznih ovisnosti, mučila ju je depresija, a tužila se zbog imovine s kćeri Sarom. Upravo ju je taj odnos s kćerkom najviše žalostio.

Nisu razgovarale iako su živjele u neposrednoj blizini. Ali, u posljednje vrijeme ipak su, doznajemo, počele komunicirati, pa su se čak nekoliko puta i našle. Odnos majke i kćeri bio je narušen još tijekom brakorazvodne parnice Pukanićevih koja je počela 2008., uoči likvidacije vlasnika Nacionala. Tada je Mirjana Pukanić hospitalizirana u Vrapču. Prozivala je supruga da je želi proglasiti bolesnom kako bi joj oduzeo imovinu.

Odvjetnica Višnja Drenški-Lasan kaže da je često komunicirala s njom u posljednje vrijeme zbog sudskih postupaka.

Teški odnosi s kćeri

- Posljednji put smo se čule uoči Božića. Odnos s kćerkom bio je teško narušen, ali počele su nedavno razgovarati - prisjetila se odvjetnica Drenški-Lasan.

Također dodaje da je zastupala Mirjanu Pukanić i u slučaju protiv kćerke Sare Pukanić, koja je nakon očeve smrti pokrenula posthumnu brakorazvodnu parnicu i sve stečeno tijekom braka Pukanićevih pripalo je Sari.

- Zato smo pokrenule postupak za utvrđivanje bračne stečevine te smo zatražile stavljanje privremene mjere na imovinu koja bi u tom procesu mogla pripasti Mirjani Pukanić, a koju bi ionako danas-sutra naslijedila Sara. Ali, eto, taj postupak nismo završile, sada sve ionako pripada Sari Pukanić. Mirjana Pukanić nije, koliko mi je poznato, ostavila nikakvu oporuku, jedino ako nije neku napisala posljednjih dana života - rekla je odvjetnica.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:26