FENOMENALNO PUTOVANJE

Mirror pun riječi hvale za hrvatski turizam: Novinarka uživala u ljetovanju na Korčuli

Novinarka također hvali izbor restorana i kafića, te primjećuje kako su 'i cijene poprilično jestive'

ZAGREB - Novinarka Britanskog dnevnika Mirror Gill Murr provela je nadasve ugodno ljeto na Korčuli, na koju je doputovala sa svojom djecom, dvije prijateljice i njihovom djecom.

Murr se divi programu ljetnih zbivanja u Korčuli, organiziranih na malom gradskom trgu i na sićušnoj pješčanoj plaži.

- Svaki petak na ribarskoj večeri na kojoj se slavi dnevni ulov, možete se poslužiti ribom na gradele, domaće kolače i druge poslastice, piše Murr.

Novinarka također hvali izbor restorana i kafića, te primjećuje kako su 'i cijene poprilično jestive', te da je njena glavna stavka kava, koju se u Hrvatskoj dobije pristojnu količinu za male novce.

Murr hvali i sladolede na Korčuli, uz napomenu da se dobro nose sa svojim skupljim talijanskim konkurentima kvalitetom i okusom.

Spominje i dostupne ekskurzije, izlete i zabavu za djecu, te poziva ljude da pogledaju kulu Marka Pola i tradicionalni ples s mačevima .

Vedro napominje i da je imala ozbiljnih problema s izgovorom domaćih riječi, no da je ubrzo shvatila da ugostitelji govore i engleski, njemački, francuski, ruski, talijanski...

- Do kraja putovanja, moje dvoje djece naučilo je reći 'dobar dan' i 'hvala' na barem pet jezika.

- Otkrila sam i da domaći jednostavno kažu 'fala'. Puno smo koristili tu riječ, na našem fenomenalnom putu u Hrvatsku imali smo mnogo stvari na kojima smo bili zahvalni, zaključuje Murr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:24