OTVORIO LAŽNE PROFILE

Mladi HDZ-ovac koji je zlostavljao žene na Facebooku napisao akademski rad o - društvenim mrežama!

Presuda protiv zaposlenika gradske uprave u Zadru Mate Kožula prva je presuda kojom je netko osuđen zbog otvaranja lažnih profila na društvenim mrežama

ZADAR - Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu dana 19. lipnja jedan student brani specijalistički poslijediplomski rad na temu "Interaktivna marketinška komunikacija na primjeru društvenih mreža". A taj student je, nitko drugi do Mate Kožul, Zadranin poznatiji kao prvi Hrvat koji je optužen i osuđen zbog zlouporabe istih tih društvenih mreža.

Prije točno dva tjedna Općinski sud u Zadru nepravomoćno je osudio ovog 27-godišnjeg djelatnika gradske uprave i člana HDZ-a na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Bila je to prva presuda kojom je netko osuđen zbog otvaranja lažnih profila na društvenim mrežama , a optužnica protiv Kožula podignuta je nakon što je istragom utvrđeno kako je na tri lažna profila na "Iskrici", te dva na "Facebooku" objavio puna imena i fotografije dvaju djevojaka, ali i njihove kućne adrese te brojeve mobitela. Slučaj je prijavljen policiji nakon što su djevojke, inače Kožulove bivše prijateljice, počeli masovno nazivati nepoznati muškarci tražeći od njih seksualne usluge.

Za vrijeme suđenja Kožul je bio suspendiran sa svog radnog mjesta, a slobodno vrijeme je, čini se, iskoristio kako bi upisao i završio jednogodišnji specijalistički studij Marketinškog menadžmenta na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Na web stranicama fakulteta taj se studij opisuje kao atraktivan i prestižan, a kao dokaz se navodi činjenica da su ga u zadnjih pet godina završili brojni menadžeri iz poznatih hrvatskih korporacija.

Kožul je odslušao sva predavanja i nakon dva semestra svojoj mentorici, prof. Tanji Kesić prijavio rad o marketinškim komunikacijama na društvenim mrežama. Iako je nekim profesorima smetalo što je tema Kožulovog rada vezana uz kazneno djelo za koje je osuđen, na kraju je dobio zeleno svijetlo. Njegova mentorica Kesić jučer nije htjela ništa komentirati, već je novinare uputila na pravu službu Ekonomskog fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:54