RADOVI NA BRZINU

NOVA ČAJNA KUHINJA UNIŠTENA DAN NAKON USELJENJA Ovo je samo jedan u nizu problema obnovljenih studentskih domova u Zagrebu

Na Savi su sve sobe useljive, no u Cvjetnom naselju radi se u još četiri paviljona pa se dio studenata odlučio vratiti kući

Čajna kuhinja u obnovljenom paviljonu Studentskog doma Stjepan Radić potpuno je uništena samo dan nakon useljenja novih stanara.

Fotografirao ju je student koji je onuda prolazio u ranim jutarnjim satima, a kako je kuhinja dostupna svim stanarima doma, ne zna se krivac. Studenti se boje, s obzirom na to da je obnova domova s kapacitetom 4500 ljudi završena u samo četiri mjeseca, da će ovakve slike postati dio njihove svakodnevice.

- Ono staro je bar bilo kvalitetno. Ovo je hrvatska kvaliteta radova na brzinu - jedan je od komentara na Facebooku.

Nekoliko sati nakon što je kuhinja slomljena, Studentski centar je zalijepio obavijest 'Strogo zabranjeno sjedenje na radnim površinama', na što su studenti zaključili da ionako nema smisla sjediti na površini čvrstoće kartona.

U međuvremenu, sve sobe na Savi su useljive, a stanari Cvjetnog naselja nisu bili te sreće.

Prvi, drugi, sedmi i osmi paviljon i dalje su neuseljivi pa su neki studenti ipak odgodili useljenje i vratili se svojim kućama.

Najviše im nedostaje internet, za koji nitko ne zna kad će biti dostupan.

- Sad sam malo popričao s majstorima koji unose razvodne jedinice za internet u 4. paviljon. Naravno, pitanje je bilo hoće li to uspjeti složiti do kraja tjedna. Odgovor je bio da vjerojatno neće. Možda drugi tjedan - napisao je Josip na Facebook grupi koja okuplja stanare Cvjetnog naselja.

Peticija, pokrenuta u ponedjeljak, a kojom studenti zbog nespremnih soba zahtijevaju neplaćanje stanarine za siječanj do jučer je prikupila 943 potpisa koji će biti proslijeđeni Studentskom centru.

Pomoćnica upravitelja za smještaj SC-a Ružica Rajšić izjavila je da će svi biti zadovoljni, ali treba još samo malo strpljenja.

- Ipak se nisu mogli svi useliti u prvi mah. Za desetak dana sve će biti gotovo i vjerujem da će svi studenti biti zadovoljni onim što će ih dočekati - uvjerena je Rajšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 19:42