PROGNOZA VREMENA

NOVI TOPLOTNI VAL STIŽE U HRVATSKU, OPET ĆE POJAČATI I BURA! Dalmaciji ponovono prijete veliki požari, a kiša bi mogla dovesti do još veće katastrofe

 
Joško Ponoš, CROPIX. Lokacija: Srinjine. Požar koji je planuo u Tugarima zahvatio je područje do rubnih djelova grada Splita.
 Joško Ponoš / CROPIX

Idući tjedan Hrvatsku očekuje novi toplinski val, a povišene temperature u Dalmaciji i sunčano vrijeme bez padalina mogle bi dovesti do novog vala požara, pogotovo nakon što u prvom dijelu idućeg tjedna ponovno zapuše bura, javlja N1.

Kako piše meteorologinja N1, ako i padne kiša na području Dalmacije mogla bi prouzročiti golemu katastrofu, s obzirom da je vegetacija u nekim područjima devastirana požarom, što bi moglo dovesti do erozije tla.

DHMZ

Ipak, na području Splita do sredine sljedećeg tjedna kiše ni za lijek - bit će sunčan, a temperature će postupno rasti do 33 stupnjeva Celzija.

DHMZ

U Zagrebu će i dalje prevladavati djelomice sunčano, a u petak i nakon vikenda mogući su i povremeni pljuskovi, koji neće donijeti nikakvo zahlađenje - temperatura će rasti i do 35 stupnjeva.

DHMZ

I u Rijeci se i dalje očekuje sunčano vrijeme bez padalina, uz temperaturu uglavnom ispod 30 stupnjeva, no početak idućeg tjedna mogao bi donijeti i povremene pljuskove.

DHMZ

U Osijeku se kiše očekuju već za vikend, a nastavit će se i početkom idućeg tjedna. Cijelo će vrijeme vladati visoke temperature do 35 stupnjeva, koje ni kiše ne bi trebale previše spustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:45