DODJELA U HNK U ZADRU

Obitelj i prijatelji nisu preuzeli priznanje: Nagrada Grada Zadra Anti Gotovini će biti arhivirana

Gotovina je Nagradu dobio jer 'dostojanstveno, ponosno i časno na sudu Haškog tribunala brani istinu o sebi i Domovinskom ratu, brani istinu o Hrvatskoj'
Zadar, 241111U HNK Zadar odrzana je svecana sjednica povodom Dana grada Zadra na kojoj je godisnja nagrada grada dodjieljena i generalu Anti Gotovini.Na fotografiji: predsjednik gradskog vijeca i bivsi gradonacelnik Zivko Kolega, zadarski gradonacelnik Zvonimir VrancicFoto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX

Svako spominjanje generala Ante Gotovine izazvalo je buran pljesak u prepunoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru gdje su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada svim ostalim laureatima uručena ovogodišnja gradska priznanja. Gotovina je Nagradu dobio jer „dostojanstveno, ponosno i časno na sudu Haškog tribunala brani istinu o sebi i Domovinskom ratu, brani istinu o Hrvatskoj“.

Solidarizirajući se s njegovom žrtvom i vjerujući u njegovu nevinost, na ovaj način u ime građana grada Zadra, iskazujemo mu podršku da ustraje u svojoj pravičnoj borbi za istinu, stoji u obrazložrenju Nagrade koju nitko od članova njegove obitelji ili prijatelja nije preuzeo nego će ona jednostavno biti arhivirana u zadarskoj gradskoj upravi, a generalu će biti uručena kada se za to steknu uvjeti.

- Ovu Nagradu general Gotovina na žalost ne može preuzeti, ali mi čvrsto vjerujemo da ćemo je uskoro moći predati njemu osobno u našoj gradskoj vijećnici, rekao je predsjednik gradskog vijeća Živko Kolega.

- Nedostaje nam čovjek koji predvodi sve one koji trpe za svoj narod. Mislimo na njega i nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti na ovim prostorima. To je hrvatski branitelj i general Ante Gotovina, rekao je u svojoj zahvali u ime nagrađenih don Pavao Kero.

Generalov prijatelj Željko Dilber smatra da je neuručivanje Nagrade posve logično.

- To je stav generalove obitelji već deset godina. Nije ovo prva nagrada Anti Gotovini, nije ni prva u Zadru, pa barem ga je 15 hrvatskih gradova proglasilo počasnim građaninom. Nikada nitko u njegovo ime nije pruzeo ta priznanja, on je živ i stvorit će se uvjeti da ih osobno preuzme, rekao je Dilber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 21:15