HRVATSKI SAN HRVOJA VOJKOVIĆA

Otkaz mu donio 4 milijuna, kupio kuću na Biševu i odlazi u turizam

Zagreb, 251109.Miramarska.Zgrada Croatia Osiguranja.Predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojkovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Zbog nezakonitih otkaza Croatia osiguranje će bivšem predsjedniku Uprave Hrvoju Vojkoviću isplatiti oko 4,25 milijuna kuna odštete, Damira Mihanovića će vratiti na posao, a bivše članove NO-a, koji su odgovorni za nezakonite otkaze, najvjerojatnije će teretiti za nanošenje štete najvećem hrvatskom osiguravajućem društvu.

Milijunske odštete

Kako se neslužbeno može čuti u CO-u, ozbiljno se razmišlja o tome da se prijavi Ivana Šukera, Andriju Hebranga, Gzima Redžepija, Antu Obuljana, Miru Hraščanca, Miljenka Bobana i Stjepana Kožića, ali ne zbog samih otkaza Vojkoviću i Mihanoviću, nego zbog njihovih posljedica, milijunskih odšteta koje će im morati isplatiti.

Novac iz EU fondova

Ideja je, naime, da se članove NO-a tereti za štetu u iznosu koji će smijenjenom dvojcu biti isplaćen pa bi bivšim nadzornicima, ako istraga pokaže da postoji kaznena odgovornost, u dogledno vrijeme mogla biti blokirana imovina.

Vojković nije bio raspoložen za izjave, a još nije poznato na što će potrošiti dobivenu naknadu.

Poznato je da do kraja godine planira doktorirati. Prema izjavama njegovih prijatelja, doktorat je završio u kući na Biševu koju je kupio prije dvije godine.

Kamena kuća s dvorom u koji se ulazi kroz kamenu voltu nalazi se u selu Poje u unutrašnjosti otoka, pola sata hoda od inače omiljene Vojkovićeve ljetne destinacije, uvale Porat.

Mještani Poja svjedoče da je riječ o trošnoj kamenoj kući bez kupaonice i priključka vode, te s dograđenim WC-om u dvorištu. Kuću dosad nije obnavljao, a platio ju je 40.000 eura.

- Tu kuću planira obnoviti novcem iz EU fondova, točnije iz programa IPARD, iz mjera namijenjenih turizmu i ruralnom razvoju. To znači da se tamo planira baviti turizmom, iako je ovo ljeto nekoliko tjedana proveo tamo, prvo sam, a onda i u društvu prijatelja - kaže naš sugovornik iz bliskog kruga Vojkovićevih prijatelja.

Novi poslovi

Uz fondove Europske Unije navodno planira i nastaviti poslovnu karijeru. Govori se o nekoliko projekata koje radi s poslovnim partnerima, no o njima, kako se čini, nitko ne zna nikakve detalje.

Vojkovićeve nekretnine

- kuća u selu Poje na Biševu

- imanje na Žumberku s tri kuće na terenu od 14.000 četvornih metara koje je bespravno sagrađeno

- luksuzni stan od oko 350 četvornih metara u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici

- dva stana u Zagrebu imao je do razvoda

- kuća u Vrboskoj na Hvaru pripala je bivšoj supruzi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:38