BROJAO KRVNA ZRNCA

OTKRIVAMO: TUŽITELJ TRAŽI GODINU DANA ZATVORA ZA ZDRAVKA MAMIĆA Šef Dinama na sudu zbog govora mržnje

Optužnicu je prošle srijede potvrdilo optužno vijeće pod predsjedanjem sutkinje Blažene Ereš
 Damir Krajač/CROPIX

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdilo je prošloga tjedna optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

Time je postala pravomoćna optužnica koju je Općinsko državno odvjetništvo podiglo protiv Mamića sredinom lipnja zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. Predviđena kazna je do tri godine zatvora. No, tužiteljstvo je u optužnici predložilo sudu da mu izrekne kaznu od godine dana te da je zamijeni radom za opće dobro ako optuženi Mamić na to pristane.

VIDEO: 'JOVANOVIĆ MRZI SVE HRVATSKO! SRBIN NE MOŽE VODITI NAJVAŽNIJI RESOR U HRVATSKOJ' Mamić napao Jovanovića

Podsjetimo, tužiteljstvo Mamića tereti da je 15. ožujka ove godine gostujući na radiju iznosio tvrdnje kojima je javno poticao na mržnju prema ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću.

Optužnicu je prošle srijede potvrdilo optužno vijeće pod predsjedanjem sutkinje Blažene Ereš, koje je zaključilo da su dokazi tužiteljstva na kojima se temelji optužnica dostatni za povezivanje optuženog Mamića s kaznenim djelom za koje ga se tereti.

Što je izgovorio Mamić na radiju

Mamić je u radijskoj emisiji na radiju Soundset Plavi na račun ministar Jovanovića kazao: “On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervarya. On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac. On jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežnu na ono što mrzi sve hrvatsko i to je njegov osobni problem”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:01