“Je li vam ova zelena salata domaća?” pitam stariju gospođu koja stoji iza štanda na glavnoj zagrebačkoj tržnici.
“Sve je na stolu domaće”, odgovorila je automatski, bez previše razmišljanja.
“Je li špricano? Osjetljiv sam na pesticide i obično mi bude loše poslije”, nastavljam u istom tonu.
“Nije ništa špricano, samo ekološki”, uvjerava me kumica na zagrebačkom Dolcu, čiji je štand registriran i označen kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.
Nije ni trepnula, a prevarila me. Znam to jer sam nekoliko dana uzastopno u ranim jutarnjim satima obilazio Dolac, ali i zagrebačku Zelenu tržnicu kako bih pokušao razotkriti kako posluju domaći proizvođači i preprodavači voća i povrća na gradskim tržnicama. Trgovci koji se registriraju kao obiteljsko poljoprivred...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....