OPTUŽBE

Pankretić se opet obrušio na Petir

Slavonski Brod 271109.Ove godine ce prvi put tradicionalni Katarinski sajam biti odrzan u novoj dvorani Vijus. Dvoranu je kao i 14.Katarinski sajam otvorio podpredsjednik Vlade RH Bozidar Pankretic.Na slici Bozidar Pankretic i gradonacelnik Broda Mirko Duspara.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik stranke i Vlade Božidar Pankretić neizravno je danas, pred 350 dužnosnika HSS-a, svoju kolegicu, također potpredsjednicu stranke i saborsku zastupnicu Marijanu Petir, optužio za populizam i samopromociju.

- Svi znate da je stanje u državi izuzetno teško, pa su populizam i samoisticanje kontraproduktivni. Ne podržavam nikoga tko pokušava ukazivati na probleme tako što se otvorenim pismima obraća ministru poljoprivrede Čobankoviću i Vladi. Mjesto za razgovore je HSS, a nije vrijeme za populizam! - poručio je Pankretić.

Iako ju nije spomenuo imenom, može se zaključiti da je mislio na Marijanu Petir jer je ona prije nekoliko dana Čobankoviću poslala otvoreno pismo u kojem traži da se u cijelosti isplate potpore seljačkim obiteljskim gospodarstvima.

Petir danas nije bila na skupu te tvrdi kako ne zna na koga je mislio “potpredsjednik Vlade zadužen za poljoprivredu” kad je govorio o samopromociji.

- Ja svoj posao radim korektno i u cilju onih koji su me izabrali u Sabor, a to su seljaci koji će provedbom poljoprivredne reforme biti oštećeni - rekla je Petir. Inače, zbog prijašnje kritike kako HSS nije smio prepustiti mjesto ministra poljoprivrede Petir je prijetilo isključenje, no dobila je samo opomenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:35