HSP ODGOVARA

Pero Ćorić o Đakićevoj izjavi: Osam godina glasuju s Vojama i Jovama, a sada ih se odriču!

Zadar, 071011.Na tiskovnoj konferenciji HSP-a dr. Ante Starcevic odrzanoj u hotelu Kolovare u Zadru, predstavnici stranke na celu s predsjednicom Ruzom Tomasic obavijestili su javnost o svakodnevnom pristupanju novih clanova njihovoj stranci. Radi se o istaknutim pojedincima i cijelim politickim grupacijama na podrucju Zadarske zupanije.Na fotografiji: Pero Coric, Ruza Tomasic, Rudolf DvorskiFoto: Luka Gerlanc / cropix
 Luka Gerlanc / cropix

ZAGREB - Đakić i njegove stranačke kolege osam godina glasuju s Vojama i Jovama i s njima dijele saborske klupe, pa se onda 15 dana prije izbora okreću i odriču ih se, a premijerka licemjerno maše prstom prema Beogradu. To su jeftini štosovi koje će birači znati pročitati, izjavio je u Zadru Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević. Ćorić je najavio da će stranačke liste biti poznate 14. listopada te da će stranka koalirati s HČSP-om, a ostavio je i mogućnost postizanja dogovora s HRAST-om.

- Lopov ostaje lopov i kada ima tri državna grba tetovirana na čelu, a ja se nadam da je došlo vrijeme da se ne dijelimo na crvene i crne nego na poštene i lopove, na one koji rade u općem i one koji rade samo u osobnom interesu. Što se naše stranke tiče, mi ćemo radije biti poštena opozicija nego prodane duše jer želimo pokazati Hrvatskoj i Hrvatima da se može i pošteno, rekla je predsjednica stranke Ruža Tomašić.

Zadarski je skup iskorišten za predstavljanje nekoliko od oko 150 novopridošlih članova, među kojima su, nakon Benkovca i Vrsi, i cijele općinske podružnice koje su napustile HSP i pridružile se HSP-u dr. Ante Starčević. Posljednji takvi primjeri su pravaši iz Privlake i Zemunika među kojima su i po tri općinska vijećnika tamošnjih vijeća: Željko Buljat, Pavao Alvir i Tomislav Šarić u Zemuniku, a Ante Kršlović, Ivica Mustać i Ivan Kršlović u Privlaci.

- U Privlaci je u HSP dr. Ante Starčevića prešao 41 pravaš, bilo bi i više, ali je nestalo zamolnica, rekao je Ante Kršlović, a zadovoljna kvalitetom novih članova svoje stranke, Ruža Tomašić je izjavila da HSP dr. Ante Starčevića „razbija predrasudu kako pravaši imaju dva razreda, dva zuba i krvav nož među zubima“.

Miliša predsjednik, Dvorski koordinator

Za predsjednika zadarskog ogranka HSP-a dr. Ante Starčević izabran je poznati zadarski socijalni pedagog dr. Zlatko Miliša koji je bio jedini kandidat za to mjesto. Prethodno je Miliša imenovan i za predsjednika stranačkog Odbora za znanost, a za koordinatora stranke u IX. izbornoj jedinici imenovan je Rudolf Dvorski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 02:28