STRANAČKI SUKOB

Pijani čelnik vukovarskog SDP-a: ‘Dediću, krvi ću ti se napiti!’

Predsjednik vukovarskog SDP-a i zamjenik gradonačelnika toga grada, Željko Pinjuh, fizički je nasrnuo, u vidno alkoholiziranom stanju, na SDP-ova gradskog vijećnika Zdravka Dedića.

Incident se dogodio u srijedu u popodnevnim satima, na parkingu trgovačkog centra Boso u Ulici sajmište, u Vukovaru. Dedić je o incidentu obavijestio policiju, a iz PU vukovarsko-srijemske Jutarnjem je potvrđeno da je policija postupila po prijavi. “Policijski službenici nastavljaju izvide u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, o čijim rezultatima će se poduzeti daljnje mjere i radnje”, stoji u odgovoru policije.

‘To je izmišljeno’

Željko Pinjuh dan nakon incidenta nije se pojavio na poslu u zgradi Gradske uprave. Jutarnjem je rečeno da je na bolovanju.

- Cijela priča je izmišljena. Nikakvog sukoba nije bilo - kaže Pinjuh.

Zdravko Dedić, međutim, tvrdi da ga je Pinjuh napao, naguravao i nekoliko mu puta rekao da će mu se napiti krvi. Sve su, kaže, vidjeli prolaznici.

Sve žešći napadi

- Željko Pinjuh izašao je iz svog crnog Mercedesa i prišao mi. Bio je vidno alkoholiziran. Počeo me vrijeđati, psovati mi majku, prijeteći se unosio u lice, a onda i naguravao. Sve je trajalo desetak minuta. Nastojao sam izbjeći fizički sukob i upozoravao sam Pinjuha da vodi računa o svom ugledu jer je predsjednik SDP-a i dogradonačelnik, no on me još žešće počeo napadati, stalno ponavljajući kako će mi se napiti krvi - kaže Dedić.

Sporni troškovi

Incident je kulminacija uzavrele situacije među tamošnjim SDP-ovcima. Kao što je Jutarnji pisao, skupina vukovarskih SDP-ovaca, među kojima je i Dedić, kazneno je prijavila Željka Saboa i Željka Pinjuha, čelne ljude Grada i tamošnjeg SDP-a, da su organizirajući odmor vukovarske djece i osoba slabijeg imovinskog stanja naplaćivali veće troškove od stvarnih te da su razliku podijelili. Željko Pinjuh bio je vlasnik turističke agencije Vutours, koju je prebacio na obitelj nakon što je izabran za dogradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:58