OPET BRANI POTPREDSJEDNIKA VLADE

Premijer Milanović o Čačićevim mailovima: To nije uhljebljivanje nego političko kadroviranje

Zagreb, 270612.Vlada.Redovita sjednica Vlade.Na slici: Branko Grcic i Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović na današnjoj konferenciji je rekao kako mailove ne doživljava 'uhljebljivanjem nego političkim kadroviranjem', javlja Tportal.

Karamarko: Milanović je davno srušio sve kriterije. On i Čačić gaze po svemu do čega se dođe

'Čačić neće biti žrtva stila, branio sam ga kad je bila presuda u Mađarskoj, sad ga ne namjeravam braniti', rekao je Milanović u Banskim dvorima držeći stranu svom prvom potpredsjedniku.

'Ono što ja tu vidim je da je to bilo prije četiri mjeseca i da se radilo očito o dogovoru, a ne o podjeli plijena, o političkom dogovoru tko će voditi Fond u kojemu je prije bilo nepravilnosti zbog kojih su neki pred sudom i u okviru toga se vodilo razgovore.

Ja ni za kakve sukobe, a kamo li prijetnje tada čuo nisam. Zato mi je neobično da se sada o tome priča. I sad ću vam reći jedno kao predsjednik Vlade - jedno je nečiji stil, međutim, niti gospodin Čačić, niti bilo tko drugi, bilo sa visokim, bilo sa niskim tonom, apsolutno ništa tu ne može napraviti na silu. To je sve što bi na kraju došlo na sjednicu Vlade, tako da su priče o silništvu Čačića meni promašene, i to ne samo kad je on u pitanju', rekao je premijer, a prenosi Tportal .

Podsjetimo, u javnost su izašli e-mailovi kojima je Radimir Čačić na mjesto direktora u Fondu za zaštitu okoliša pokušao postaviti stranačkog kolegu Josipa Jambroča. Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy jučer je potvrdila autentičnost e-mailova koje joj je iz Čačićevog ministarstva poslala Sonja Ivoš, tajnica Čačićevog kabineta, po naputku svog šefa. Holy je potvrdila i kako je točno da je Čačić vršio pritisak na nju i njezinog pomoćnika Davora Škrleca da se Jambrača postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:15