TKO JE POKRENUO VAL KRITIKA?

Premijer Milanović optužio HDZ: 'Ogovaraju Hrvatsku u EU i rade veliku štetu!'

Gordan Jandroković (HDZ): Njemacka nas kritizira zbog SDP-a, a ne zbog HDZ-a
 CROPIX

NOVO 12:44 - Član predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković odlučno je danas odbacio optužbe premijera Zorana Milanovića kako dužnosnici najveće oporbene stranke po inozemstvu govore protiv aktualne vlasti te tako rade protiv hrvatskih interesa pa i ulaska u EU.

Milanović na sjednici Vlade nije izrijekom spomenuo HDZ već je rekao kako nema iluzija da njihovi politički suparnici neće po inozemstvu ogovarati aktualnu Vladu kao što to nije činila njegova stranka dok je bila u oporbi.

- Ne znam na koga je mislio premijer Milanović ali ako je mislio na HDZ s indignacijom odbacujemo takve optužbe – rekao je Jandroković koji tvrdi kako njihova stranka radi upravo suprotno – čini sve kako bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala puno pravna članica EU. Pa je tako, objasnio je, i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upravo na summitu EPP-a u Bukureštu.

- A kad je riječ o ogovaranju želio bih podsjetiti kako je upravo premijer Milanović prilikom posjeta Njemačkog govorio o Hrvatskoj kao zemlji paradoksa i u kojoj se ne plaća porez. Možda su i te njegove izjave razlog što su pojedini njemački dužnosnici kritični prema napretku koji ostvaruje Hrvatska kad je riječ o ulasku u EU – upozorio je Jandroković.

Iako u HDZ-u vjeruju da će Hrvatska postati punopravna članioca u srpnju iduće godine Jandroković je pozvao Vladu da se primi posla i ne filozofira, kako bi se to zaista i dogodilo.

- Vlada HDZ je završila pregovore i potpisala ugovor o pristupanju i ostavili smo vrlo stabilnu situaciju sa ulaskom u EU – rekao je.

Milanović oporbi: 'Posao oko ulaska u EU zajedno s Vladom odradite do kraja! Ako ne želite, ne morate, ali barem nemojte raditi štetu!'

Dodao je također kako je proteklog tjedna bilo "puno nadmudrivanja, interpretacija" u kojima je prepoznao i "lokalne stranačke igrarije političke konkurencije".

"Ja samo mogu poručiti da smo uvijek, kad smo bili u oporbi, u kontaktima u inozemstvu isključivo vodili računa o hrvatskim interesima. Nikada nismo ogovarali svoje političke partnere, čak i kada je za to bilo tisuće razloga, nego smo se borili za ono što smo vidjeli kao hrvatski interes. A vidjeli smo ga isto kao i tadašnja vlast, kada je u pitanju EU", rekao je.

Milanović je dodao kako "nema iluzija" da će se njegova politička konkurencija ponašati na isti način te pozvao sve one kojima je važan konkretan hrvatski interes, a to je ulazak u EU, da zajedno s vladom posao odrade do kraja. "Ako neće - ne moraju, ali neka barem ne rade štetu", zaključio je Milanović.

Cijeli izvještaj sa današnje sjednice Vlade pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:17