DRAMA U ŠKVERU

'PRIJETIO MI JE SMRĆU!' Debeljak optužio čelnika najbrojnijeg sindikata u Brodosplitu

Osumnjičeni zaposlenik udaljen je s mjesta rada do završetka postupka.
 Nikola Vilić / CROPIX

NOVO 13:30 - Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija , Tomislav Debeljak tvrdi da mu je prijetnju uputio Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata, najbrojnijeg sindikata u „Brodosplitu“.

Od danas je predstavniku škverskih radnika do daljnjega zabranjen ulaz u krug brodogradilišta.

Zbog smrtnog slučaja u obitelji, Šegvić nije bio u mogućnosti komentirati slučaj. Samo nam je kroz suze kazao kako „takvo nešto nikada u škveru nije doživio“.

-----------------------------------

Iz splitskog škvera izvijestili su da je 11. ožujka oko 8 sati visoko pozicionirana osoba društva Brodosplit zaprimila telefonski poziv zaposlenika s prijetnjom smrću Tomislavu Debeljaku, predsjedniku Uprave Brodosplit-Brodogradlišta d.o.o., javlja Slobodna Dalmacija.

- U skladu s temeljnim i pravnim načelima, osumnjičenom zaposleniku je dano pravo da izloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecanja na svjedoke udaljen sa mjesta rada do završetka postupka.

Tijekom trajanja postupka koji je Brodosplit pokrenuo protiv osumnjičenog zaposlenika, njegov identitet i podaci o razvoju postupka, ostaju povjerljive prirode - navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Josip Jurišić.

- Brodosplit je poduzeće koje štiti svoje radnike i ne dopušta zastrašivanje i prijetnje nikome, bez iznimke - poručili su, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:54