LOŠE STANJE

Problemi u varaždinskoj bolnici: Nestašica lijekova, odgođene sve operacije koje nisu hitne

zagreb 011205zarazna bolnica misa za oboljele od hiv-a, aids, sidafoto marin tironi-desk-
 Marin Tironi / CROPIX

VARAŽDIN - Zbog problema sa kupnjom lijekova kasni isporuka lijekova kroničnim bolesnicima na području Varaždinske bolnice, a uprava varaždinske Opće bolnice odlučila je odgoditi sve operacije koje nisu hitne. Stanje međutim još uvijek nije dramatično i svi se pacijenti obrađuju.

Zbog nestašice lijekova prošli je tjedan kasnila isporuka lijekova oboljelima od multiple skleroze i raka, potvrdio je zamjenik ravnatelja varaždinske bolnice Denis Grgurević.

- Problem su veledrogerije koje od nas traže duplo plaćanje lijekova. Svaki lijek koji naručimo zbog starih dugova moramo platiti dvostruko i to odmah, a to nam je u uvjetima smanjenih limita vrlo teško pratiti. To što rade veledrogerije je neetično, a moguće i nezakonito. Obavijestili smo Ministarstvo zdravlja i nadam se da će se oni pozabaviti tim problemom i brzo ga otkloniti - poručuje Grgurević.

Zbog problema s nabavkom lijekova, uprava bolnice donijela je odluku da se odgode sve kirurške operacije koje nisu hitne. No, iz bolnice poručuju da situacija nije dramatična i da su svi pacijenti u procesu obrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:24