'NEMA PANIKE'

Varaždinskoj bolnici nije isporučen dio antibiotika: Pokrivaju se starim zalihama

'Iako nam manji dio antibiotika nije isporučen, pacijenti nisu i neće to osjetiti'

VARAŽDIN - Zbog starih dugova prema veledrogerijama varaždinskoj bolnici danas nisu isporučeni svi naručeni antibiotici. No, iz bolnice poručuju da mjesta za paniku nema jer se radi o manjem dijelu lijekova koje su pokrili starim zalihama. Vodstvo bolnice poručuje - neisporuku dijela antibiotika pacijenti nisu i neće osjetiti.

Da Općoj bolnici Varaždin danas nisu isporučeni svi naručeni lijekovi potvrdio nam je zamjenik ravnatelja Denis Grgurević koji je naglasio da mjesta za paniku nema.

Nestašica lijekova: Oboljeli od karcinoma bez terapije, spašavaju se samo životno ugroženi!

- Naručujemo lijekove od četiri veledrogerije, a samo jedna od njih nam danas nije isporučila naručeno. Radi se o tek manjem dijelu antibiotika i mjesta za paniku nema jer će taj problem uskoro biti riješen - poručio je Grgurević.

Bolnica bi neisporuku tog manjeg dijela antibiotika trebala pokriti starim zalihama. Ovaj mjesec već su imali problema i sa isporukom skupim lijekovima kao što su oni za multiplu sklerozu i za onkološke i hematološke bolesnike, ali su ti lijekovi uz malo zakašnjenje ipak osigurani.

Grgurević je ponovio da je problem u tome da veledrogerije traže plaćanje lijekova unaprijed i po dvostruko većoj cijeni kako bi namirile barem dio starih dugova. No, dodao je, situacija je pod kontrolom.

- Ne treba raditi paniku. Iako nam manji dio antibiotika nije isporučen, pacijenti nisu i neće to osjetiti - poručuje Grgurević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:54