JUTARNJI DOZNAJE

PROBLEMI U VOZNOM PARKU BANSKIH DVORA Od pet novih Audija A8, dva su već na popravku

Izvan pogona limuzina koju je koristio Milanović, a problema ima i s dva nova MUP-ova Audija A6
 Davor Pongračić/CROPIX

Praktički nisu ni stigli, a već su na servisu. Kako doznaje Jutarnji list, četiri službena automobila marke Audi, nabavljena u sklopu natječaja koji je u ožujku raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu, pokvarila su se i do daljnjega su na popravku.

Riječ je o dva automobila Audi A8 i o dva automobila Audi A6, tzv. “specijala”, vozila koja su u pratnji premijera.

Jedan od Audija A8 koristio je i premijer Zoran Milanović , no samo dva mjeseca otkako je automobil isporučen službeni vozači otkrili su da se na kontrolnoj ploči konstantno uključuje jedan od senzora.

Kako sami nisu mogli otkloniti kvar, automobil u kojem se vozio Milanović poslan je na servis.

Nakon što se državni vrh godinama vozio u Mercedesima S500 , predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko ovog su ljeta dobili nove službene automobile marke Audi A8. Kupljena su i još dva identična automobila za službene potrebe Vlade.

Automobili su nabavljeni u sklopu nabave ukupno 1742 motorna vozila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti za razne državne institucije i čija je procijenjena vrijednost bila 265 milijuna kuna. Budući da za neke tipove vozila nisu stigle ponude, na obnovu voznog parka Vlade, ministarstava i pravosudnih tijela potrošit će se oko 237 milijuna kuna.

Na natječaj za prvu grupu vozila, u koju spadaju službena vozila za najviše državne dužnosnike, u kojem su se tražila 453 osobna automobila, javila su se tri ponuđača, a najpovoljnija ponuda dala je tvrtka Porsche leasing, od 6,46 milijuna eura bez PDV-a.

Prema natječajnoj dokumentaciji, u Vladi su tražili automobile minimalne snage 180 kW, pogon 4x4, automatski mijenjač i crnu metalik boju, a vozila će se uzeti na rok od 60 mjeseci i s prosječnom godišnjom kilometražom od 50.000 kilometara.

Automobili za visoke dužnosnike početkom ljeta dostavljeni su u Ministarstvo unutarnjih poslova, a nakon što su se dodatno opremili, pušteni su u promet, u kojem se nisu dugo zadržali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:54