NA PUTU U BIH

'PROBLEMI U VUKOVARU NASTAJU ZBOG SIROMAŠTVA' Bandić osudio borbu protiv ćirilice

Komentirajući ishod referenduma Bandić je rekao da je prirodno da dijete odrasta s mamom i tatom
Imotski, 121209.I imotski se nasao na karti predizborne turneje Milana Bandica. Blizina Hercegovine dovela je puno Bandicevih Hercegovaca. Pomalo iznenadjujuce je da su imotski poduzetnici, dojucerasnji HDZ-ovci, javno stali iza Milana Bandica.Na fotografiji: Milan Bandic.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX

SARAJEVO - Temeljni problemi u Hrvatskoj socijalne su prirode i kada njih ne bi bilo ne bi se zbivali ni prosvjedi niti incidenti kakvima sada svjedočimo, ocijenio je u četvrtak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tijekom boravka u Banjoj Luci, gdje se sastao s predstavnicima Gradske uprave i posjetio Katolički školski centar, Bandića su novinari pitali i o aktualnom stanju u Hrvatskoj, a posebice o Vukovaru i ćirilici, ustaškom pozdravu "Za dom spremni" te nedavnom referendumu o braku.

"Da su uredili Vukovar i Knin, tada ne bi bilo problema s ćirilicom", kazao je Bandić sugerirajući kako su vukovarska zbivanja povezana prije svega s teškom gospodarskom i socijalnom situacijom u kojoj ljudi u takvim mjestima žive.

Na pitanje što misli o ispadu nogometaša Josipa Šimunića, odnosno o izvikivanju pozdrava "Za dom spremni" na nogometnim utakmicama, Bandić je kazao kako to predstavlja "budalaštinu i bedastoću za osudu".

"To je budalaština koju osuđujem i treba to osuditi", kazao je Bandić no istodobno je dodao kako od toga postoje veći problemi poput nezaposlenosti.

Komentirajući ishod referenduma o ustavnoj definiciji braka zagrebački je gradonačelnik kazao kako je za njega prirodno da dijete odrasta s mamom i tatom.

"Sve ostalo je za razmišljanje i na slobodnu volju", zaključio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 11:35