RENT-A-CAR RAZGRABLJEN

Prometni kaos: očajni putnici vozili 16 sati od Londona do Zagreba

Agencije očekuju još veću navalu kada se vulkanski oblak nadvije nad ovaj dio Europe
Zagreb, 160410.Zagrebacka zracna luka Pleso.Zbog erupcije vulkana na Islandu zracni promet u Europi je smanjen.U Zagrebackoj zracnoj luci jutros je otkazano desetak letova prema sjeveru Europe a priblizno isti broj letova je otkazan u dolasku.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Erupcija vulkana utjecala je na otkazivanje gotovo svih letova , zbog čega su putnici bili prisiljeni potražiti alternativne oblike prijevoza.

Auto zvan čežnja

Neki su putovali vlakovima, neki autobusima, a neki su odlučili velike udaljenosti, veće od 1500 kilometara, kolika je udaljenost od Londona do Zagreba, prijeći u automobilima.

>> U Zadru hitno traže smještaj za 600 ljudi

>> Reporterka Jutarnjeg u Belfastu: O ne, ne želim sama rođendan slaviti

>> Užas, umjesto 3, moram putovati 15 sati do kuće

>> Drobnjak: Idem autom u Belgiju zbog pregovora

>> INFOGRAFIKA: Pogledajte kretanje oblaka pepela

Unajmiti automobil neke od europskih rent-a-car agencija danas ujutro već nakon osam sati bilo je nemoguća misija.

Iz jedne od najvećih svjetskih rent-a-car kuća, Sixt, kažu da su gotovo svi njihovi automobili u Europi bili unajmljeni.

Točnije 90 posto od 300 tisuća automobila je unajmljeno.

- Apsolutno sve je rezervirano. Od jutros imamo pune ruke posla jer ovo su izvanredne situacije . Iznajmili smo 340 auta u Hrvatskoj, 1800 u Frankfurtu, 1200 u Münchenu...

Pretpostavlja se da će biti još veće opterećenje kada se vulkanski oblak nadvije nad ostatak Europe - kaže Daniel Drenški iz Odjela rezervacija Sixta.

I u Generalturistu su nam potvrdili da su se i neki njihovi klijenti odlučili na povratak kući unajmljenim automobilima.

- Neki naši klijenti bili su toliko očajni da su odlučili putovati autom iz Pariza u Zagreb i iz Londona u Hrvatsku. Oni klijenti koji čekaju da se avionski promet normalizira smješteni su u hotelima, iako treba reći da bi se o njima trebale brinuti aviokompanije - pojasnila je Lucija Gluščević iz Generalturista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 23:20