'CRNO-BIJELI SVIJET'

RADMAN ODLUČIO O EMISIJAMAZA IDUĆU GODINU: HTV kupioseriju za 12 milijuna kuna

'Crno-bijeli svijet' jedna je od skupljih dramskih serija, a bavit će vremenom ‘novog vala’ i Poleta

Dramska serija o osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kulinarski show, te dva talk showa četiri su formata koja su prošla selekciju urednika HTV 1 i HTV 2, te ćemo ih u 2014. godini imati priliku vidjeti na televizijskim ekranima. Na javnom pozivu za javnu nabavu od neovisnih proizvođača nisu odabrane ponude za kviz znanja namijenjen HTV-ovom Trećem programu, talent show za mlade, zabavno-mozaični talk show, te humoristična igrana serija.

Švicarska licenca

Od odabranih projekata, priča se u kuloarima, najskuplji je“Crno-bijeli svijet” zagrebačkog Inter filma. Radi se o dramskoj seriji koju producira Ivan Maloča, režirat će je Goran Kulenović, a scenarist će biti Igor Mirković, koji se osamdesetima već pozabavio u dokumentarcu “Sretno dijete”.

“Crno-bijeli svijet” s emitiranjem bi trebao otpočeti potkraj 2014. godine, sastojao bi se od dvanaest epizoda, a svaka bi, navodno, trebala stajati milijun kuna.

- Za koji tjedan počinjemo s castingom glumaca, mada neke već imamo u planu. “Crno-bijeli svijet” bavit će se likovima iz osamdesetih godina, vremenom 'novog vala', Poleta, Zvečke i Kavkaza - otkriva Maloča.

Seoski turizam u svom će kulinarskom showu, nazvanom “Seoska gozba”, promovirati ekipa zagrebačkog “Drugog plana”. Kako doznajemo, taj je projekt rađen po švicarskoj licenci. Ukratko, u “Gozbi” će se predstavljati sedam hrvatskih regija, sedam kuhara koji će posjećivati jedni druge, kušati regionalne specijalitete, zagovarati zdravu hranu... “Seoska gozba” s emitiranjem bi trebala početi na proljeće, a svaka emisija stajala bi oko 100.000 kuna.

S proljećem na televizijske ekrane ponovo stiže i talk-show Roberta Knjaza, “Knjazalište”'. Producirat će ga “Sirovina i sinovi”, a u sklopu ovog projekta Knjaz će, baš kao nekad u “Svlačionici”, otkrivati nepoznate strane svojih poznatih gostiju.

Glazbenici u kombiju

Četvrti prihvaćeni projekt je “Šlep šou Vlade Šagadina”, koji neodoljivo podsjeća na Knjazovu “Rekonstrukciju”. U toj emisiji imat ćemo prilike vidjeti glazbenike koji će putovati sa Šagadinom u starom kombiju na njima bitne lokacije i publici otkrivati zašto su im one značajne. Također će na pojedinim lokakcijama u gradu svirati.

Uz ova četiri projekta odabrano je i 17 dokumentarnih filmova i serija, među kojima su “Heroji Vukovara”, “Zagrebački bokci”, “Jalova zemlja”... te 13 scenarija za dokumentarne filmove i serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:43