KLJUČNA SJEDNICA

RJEŠENJE KRIZE NA FILOZOFSKOM Odluka Senata Sveučilišta: Od 62 člana, njih čak 55 je za odlazak dekana Vlatka Previšića, imenovan i njegov nasljednik!

 Luka Gerlanc / Goran Mehkek / Damjan Tadić / Hanza Media

NOVO 14:33 - Rektor Damir Boras okupljenim novinarima nije želio davati izjave, poručivši da pričekaju priopćenje.

Smijenjeni profesor Vlatko Previšić pokušao je izvesti spektakularan bijeg iz rektorata: umjesto da prođe pored novinara okupljenih u auli Sveučilišta, koristio se podrumskim izlazom iz zgrade.

Novinari su ga uočili, no Previšić (70) se dao u trk. Međutim, pogriješio je smjer kretanja skrenuvši na suprotnu stranu od parkirališta na kojem je ostavio automobil. Onda se vratio na parkiralište, no novinarima nije htio dati izjavu.

------------------------------------

14:22 - Iako je sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu započeta u podne još uvijek u tijeku, neslužbeno doznajemo da je završilo glasanje članova Senata o suspenziji dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića. Od 62 prisutna člana 55 ih je bilo za suspenziju, a za v.d. dekana postavljen je Željko Holjevac.


I sam Previšić, koji je s dekanske pozicije prema Ministarstvu znanosti morao otići u akademskoj godini 2015./16, napunivši 70 godina, došao je na sjedicu Senata te je kazao da će dati izjavu nakon sjednice, a kako ostavku neće podnijeti nikada te kako nema ni moralnih ni zakonskih razloga da to učini.

Uoči sjednice koju je sazvao rektor Sveučilišta Damir Boras, članovima Senata obratio se Studentski zbor. Istodobno, članovima Senata upućeno je pismo Inicijative članova i zamjenika Vijeća Filozofskog fakulteta, s prijedlogom rješenja krize na Filozofskom.

Članovi Vijeća izjasnili su se kako vide jedini izlaz iz trenutačnog stanja u tome da Senat poništi svoju odluku o raspuštanju Studentskog zbora FF-a.

- Time bi studentskim predstavnicima omogućio povratak u Vijeće, čime bi se ostvarili preduvjeti za nastavak legalnoga rada Vijeća. To se čini kao jedino razumno rješenje kojim se može umanjiti već dosad proizvedeni pravni nered te spriječiti nastanak novih neregularnosti - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:23