NEDOSTATAK POLITIČKOG SENZIBILITETA ŠEFA VLADE

RUSI SE ČUDE Milanović nije primio predstavnike moćnog diva Gazproma

Zagreb, 221012.Pantovcak - ured Predsjednika RH.Izvanredna konferencija za novinare predsjednika Ive Josipovica i premijera Zorana Milanovica povodom najnovije afere prisluskivanja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Ruska delegacija, kako doznaje Jutranji, nije formalno tražila susret s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem. Rusi su, dakle, priželjkivali susret s hrvatskim premijerom i to jasno signalizirali, ali to nisu, što je uobičajena forma, zatražili službenim putem.

Očito su držali da će im se vrata ureda premijera u Banskim dvorima otvoriti i u takvoj neformalnoj kombinaciji. Dakle, bez službena zahtjeva.

Vlada je prije dolaska delegacije Gazproma, odrađenog uz blisku potporu Ureda predsjednika Josipovića, na zatvorenom sastanku užeg kabineta dogovorila da šefica diplomacije Vesna Pusić, uz ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, bude domaćin Rusima u Banskim dvorima.

Naravno, sad je drugo je pitanje je li šef Vlade Milanović, unatoč svemu spomenutom, mogao pokazati dovoljno političkog senzibiliteta i primiti prvog čovjeka Gazproma, Alekseja Millera i njegovog zamjenika, Aleksandra Medvedeva. I to unatoč činjenici da nisu službeno tražili susret.

U najmanju ruku pokazao bi da su mu svi strani potencijalni ulagači jednaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:45