PRVI ZNACI PROLJEĆA

S OŽUJKOM DOLAZI I PRVI VAL IZNADPROSJEČNIH TEMPERATURA Na kopnu će biti toplije nego na Jadranu, a ponegdje se očekuje i + 20°C!

 Bruno Konjevic / CROPIX

Prema prognozi DHMZ-a danas će vrijeme biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Oblačnije će biti ujutro i prijepodne, osobito na Jadranu i uz njega gdje se mjestimice očekuje kiša, češće u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u gorju i sjeverozapadnoj unutrašnjosti poslijepodne s jakim udarima, a u Slavoniji jugoistočni i južni.

Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 11 do 16 °C, no u gorju će biti niža.

Slično vrijeme očekuje se i sutra. Ipak bit će razmjerno vjetrovito, ali i iznadprosječno toplo. Najsunčanije će biti u Slavoniji, dok se na Jadranu i u predjelima uz njega, uz više oblaka, mjestimice očekuje i kiša. Navečer i u noći na srijedu sa zapada jače naoblačenje s kišom, najprije na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorskim i središnjim područjima ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna od 14 do 19 °C, na sjevernom Jadranu i u gorju ponegdje niža.

Dežurna prognostičarka DHMZ-a na Hrvatskom radiju jutros je izvijestila kako je moguće da ponegdje u Slavoniji bude izmjereno i 20 stupnjeva, no to će, napomenula je, biti vrlo lokalno.

Temperature će sutra u većini unutrašnjosti biti minimalno 15°C, a za Zagreb je najavljeno i 17.

U srijedu će temperatura opet pasti za par stupnjeva, pa u četvrtak prema vikendu ponovno rasti sve do toplih +18.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:03