IZVANREDNO STANJE

SABOR GA NEĆE SMIJENITI? HNS: Radman odlazi, sve smo već dogovorili! SDP: Ovo je soliranje HNS-a, nismo uopće ni pričali o njemu!

Ipak, Nadzorni odbor prihvatio je Radmanov plan restrukturiranja koji će sutra biti upućen na Vladu.
Zagreb, 080708.Goran Radman, generalni direktor Microsoft Adriatics regije.Foto: Davor Pongracic / Cropix
 Davor Pongračić / Cropix

ZAGREB - Nadzorni odbor HRT-a s tri glasa za i jednim suzdržanim pokrenuo je postupak razriješenja glavnog ravnatelja te kuće Gorana Radmana te će ga na daljnje postupanje proslijediti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije.

Da se Radmana razriješi glasali su Dražen Rajković, Mario Raguž i Goran Krmpotić dok je Viktor Gotovac bio suzdržan.

'IMAM JOŠ IMOVINE KOJU NISAM PRIJAVIO, PA ŠTO?' Goran Radman odbio dati ostavku

Član NO-a Dražen Rajković naveo je šest razloga za Radmanovo razriješenje - neprijavljivanje imovine u Sloveniji u imovinsku karticu, prethodno neispunjavanje imovinske kartice, direktno miješanje u programski sadržaj, ravnateljev nastup na tiskovnoj konferencije u kojoj je izvrijeđao novinare, seksistički istup prema kolegici na HRT-u koji se dogodio na jednom od internih sastanaka, zatim zbog opravdane sumnje u nepravilnosti kod imenovanja nekih urednika i rukovoditelja na HRT-u, ali i zbog toga što je na današnjoj zatvorenoj sjednici Nadzornog odbora Radman odveo glavnu tajnicu i zapisničarku sa sjednice.

Viktor Gotovac, šef Nadzornog odbora, je, pak, na sjednici pročitao pismo i prije glasovanja najavio da će biti suzdržan te istaknuo kako nije u nikakvom sukobu interesa.

Ipak, Nadzorni odbor prihvatio je Radmanov plan restrukturiranja koji će uz dopune sutra biti upućen na Vladu.

- Nemam komentara - kazao je Radman okupljenim novinarima nakon sjednice NO-a.

Nije izgledno da će Sabor razriješiti Radmana?

Unatoč ovakvom prijedlogu Nadzornog odbora HRT-a, nije izgledno da će Sabor Radmana razriješiti.

Postoji velika mogućnost da će ga Sabor smijeniti već do kraja idućeg tjedna i ljetnog zasjedanja te imenovati vršitelja dužnosti dok se najesen ne provede natječaj za novog ravnatelja - rekao nam je jedan HNS-ovac iz vodstva te stranke.

On tvrdi da nije problem samo Radmanov sukob intresa nego i kadroviranje koje provodi te plan restrukturiranja koji mu piše HDZ-ov kadar Josip Popovac i koji je potpuno neprovediv. U HNS-u nas stoga uvjeravaju da je Radmanova smjena usuglašena i s ostalim koalicijskim partnerima.

Međutim, u SDP-u kažu da to nije točno.

- Takve najave iz HNS-a su soliranje. Nismo uopće razgovarali o Radmanu - kaže visoki izvor iz najveće vladajuće stranke. U SDP-u priznaju da su ljuti zbog svega što se posljednih mjeseci događa s Radmanom, kao i zbog njegova obrušavanja na druge medije jer znaju da to i njima, koji su ga izabrali, nanosi štetu. Međutim, u SDP-u, prema objašnjenju našeg sugovornika, smatraju da je Radman počeo određene promjene na televiziji i spreman je provesti restrukturiranje kakvo javnoj televiziji hitno treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:52