VAŽAN SUSRET

SASTANAK ĐUKANOVIĆA I JOSIPOVIĆA 'Moramo surađivati i zajedno raditi na razvoju cijele regije'

Đukanović je zahvalio na političkoj potpori koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njezinom putu u EU i NATO i na specifičnim znanjima i stečenim iskustvima iz pregovaračkog procesa koje je RH stavila na raspolaganje
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u ponedjeljak crnogorskog premijer a Milu Đukanovića s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji između Hrvatske i Crne Gore, priopćio je Ured predsjednika.

Josipović i Đukanović tijekom razgovora su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose između dviju država te visoku razinu suradnje u brojnim područjima od obostranog interesa. Predsjednik Republike istaknuo je snažnu potporu RH crnogorskim težnjama za priključenje euroatlantskim organizacijama.

Đukanović je zahvalio na političkoj potpori koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njezinom putu u EU i NATO i na specifičnim znanjima i stečenim iskustvima iz pregovaračkog procesa koje je RH stavila na raspolaganje. Izrazio je zadovoljstvo naporima koje Crna Gora poduzima u približavanju NATO savezu i dinamikom pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Obostrano je istaknuta važnost zajedničke suradnje u infrastrukturnim projektima, a posebno završetak izgradnje Jadransko-jonskog autoputa koji je ključni strateški projekt za obje zemlje čija će realizacija imati višestruki utjecaj na razvoj cijele regije, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:06