RANKO OSTOJIĆ

SDP-ovac o odluci Ustavnog suda: ‘Plenkiju je zabranjeno ujutro biti premijer, a popodne šetati po skupovima HDZ bande‘

Podsjetimo, Ustavni sud sastao se danas u 11 sati te je donio odluku kako je Milanovićev plan neustavan

Ranko Ostojić

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

SDP-ov Ranko Ostojić se na Facebooku oglasio o odluci Ustavnog suda po kojoj Zoran Milanović ne smije sudjelovati u kampanji dok ne da ostavku na mjesto predsjednika.

- Plenkiju je zabranjeno ujutro obavljati poslove premijera, a popodne šetati po skupovima HDZ bande, napisao je Ostojić, nositelj SDP-ove liste u X. izbornoj jedinici na Facebooku.

Podsjetimo, Ustavni sud sastao se danas u 11 sati te je donio odluku kako je Milanovićev plan neustavan, odnosno da prije svega treba dati ostavku.

- Članak 96. propisuje da ne može obavljati nijednu drugu dužnost i podnosi ostavku. Predsjednik je nestranačka osoba i ne smije sudjelovati u aktivnostima nijedne političke stranke. Ne smije biti na listi niti kandidat. Odgovornost snose donositelji ovih odluka, svako takvo djelovanje suprotno je Ustavu. Kandidiranje predsjednika na listi bilo koje političke stranke za izbor te njegovo isticanje kao kandidata nespojivo je s njegovim ustavnim položajem te načelom diobe vlasti. Ako se, polazeći od njegovih izjava za vrijeme obnašanja dužnosti, kandidira, odmah mora podnijeti ostavku - rekao je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:55