POTRESI U STRANCI

SDP SMIJENIO POTPREDSJEDNICU SABORA Opačić: 'Smijenjena sam zbog verbalnog delikta. Ovo je loše za stranku, ispada da je HDZ demokratskiji od SDP-a'

- Nikome nije dlaka pala s glave, nema revanšizma, nitko nije izbačen iz stranke - poručio je o svemu predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
 Damjan Tadic / CROPIX

Klub zastupnika SDP-a smijenio je potpredsjednicu Hrvatskog sabora Milanku Opačić s te pozicije kako bi se na to mjesto imenovao Siniša Hajdaš Dončić, javlja Dnevnik.hr. Odluka Predsjedništva SDP-a je i da Mirando Mrsić više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te da ima i ostalih izmjena na dužnostima.

- Da, smijenjena sam zbog revanšizma, zbog verbalnog delikta - kazala je Opačić nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a u srijedu.

- Puno toga je obećano, nažalost ovo je loše za stranku. Nitko nije ovisan o nekoj funkciji, ovo je podijelilo Klub, ispada da je demokratskiji HDZ od SDP-a. Sve to ide na njihovu dušu', poručila je kolegama.

Bernardić: Nikome nije pala dlaka s glave, ovo će pomoći stranci na terenu

Novinarima se obratio i šef stranke, Davor Bernardić:

- Nikome nije dlaka pala s glave, nema revanšizma, nitko nije izbačen iz stranke. Zajedno smo zaključili da će ove promjene doprinijeti boljem položaju stranke na terenu. U stranci je normalno da se dogode promjene, a ove će osigurati bolji prepoznatljivi SDP na terenu -prenosi izjavu N1.

Bojan Glavašević također je razgovarao s novinarima koji su ga pitali jesu li to sankcije za one koji su svojevremeno kritizirali stranačko vodstvo SDP-a, no on se s tim nije složio.

Pojasnio je da je riječ o rezultatima i parlamentarnih, ali i nedavnih lokalnih izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:35