OGORČENA PJEVAČICA

Severina se obrušila na Vrhovni sud RH: ‘Je*ali vas ‘proceduralni razlozi‘. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi‘

‘Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu‘, rekla je Severina

Severina

 Tomislav Kristo/Cropix

Pjevačica Severina Vučković objavila je u utorak u popodnevnim satima na društvenoj mreži Instagram poduži osvrt odluku Vrhovnog suda Republike Hrvatske koji je ranije toga dana, prema pisanju Nacionala, odlučio da će se na Županijskom sudu u Splitu zbog povrede Zakon o parničnom postupku ona ponovno susresti sa svojim bivšim suprugom Milanom Popovićem kako bi se utvrdilo tko će i kako skrbiti o njihovom 11-godišnjem sinu Aleksandru.

Podsjetimo, Nacional je u utorak donio vijesti da je Vrhovni sud RH ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu iz kolovoza 2021. godine u kojoj stoji da će Aleksandar dva tjedna biti s ocem, a dva tjedna s majkom.

- Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja - napisala je Severina na Instagramu.

- Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja - dodala je pjevačica.

- Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi... - napisala je Severina.

- Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu. Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila - dodala je pjevačica.

- Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju - napisala je Severina.

- Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Jebali vas ‘proceduralni razlozi‘. Jebala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete! - zaključila je pjevačica.

Njezine su riječi došle u pratnji četiri fotografije grafita koji prikazuje nju i Aleksandra, a koji je ulični umjetnik koji djeluje pod pseudonimom "Black Sails"/"Crna Jedra" napravio u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:30