USKOKOVA ISTRAGA

Šišljagić: 'HDSSB-ovac osumnjičen za uzimanje mita udaljen je sa svih stranačkih dužnosti, ali nije isključen'

 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Zlatko Maksimović, HDSSB-ovac koji je osumnjičen za uzimanje mita, u nedjelju 27. siječnja udaljen je sa svih stranačkih dužnosti, izvijestio je predsjednik stranke Vladimir Šišljagić. Predsjednik Glavnog odbora Dinko Burić poručio su kako je ovo dokaz da HDSSB nikoga ne štiti niti će štititi bilo koga tko stranačku poziciju želi iskoristiti za osobnu korist.“

HDSSB-ovac Zlatko Maksimović dao ostavku: USKOK ga sumnjiči za primanje mita

- Ukoliko dr. Maksimović dokaže da je nevin može ostati dio tima. U suprotnom i on će odgovarati. Tako radimo mi u HDSSB-u i tako šaljemo poruku drugim strankama - rekao je Burić, o potezu HDSSB-a donesenom devet mjeseci nakon prve spoznaje o sumnjama da je Maksimović uzeo mito i mjesec dana nakon što je o tome i sam Šišljagić svjedočio u USKOK-u.

Na naš upit zašto ranije nisu poduzeli takve korake, Šišljagić je ponovio da čak ni u svojstvu svjedoka nije znao „o čemu se tu radi“, iako ga je Branimir Glavaš o svemu izvijestio još u travnju prošle godine kada je dobio pismo Danijele Tes u kojem ona optužuje Maksimovića za uzimanje mita.

Maksimović je na kraju, unatoč istrazi USKOK-a, samo udaljen sa stranačkih dužnosti, dok je prije tri mjeseca dr. Rudika Gmajnić nemilosrdno isključen iz stranke na temelju nalaza revizije poslovanja Doma zdravlja, kojemu je do tada bio na čelu, a koja je utvrdila nepravilnosti u radu. Šišljagić je Gmajnića smijenio isključio iz stranke prije nego što je ovaj dobio priliku dokazati svoju nevinost u postupku kojeg je kaznenom prijavom inicirao sam Šišljagić.

- To su različiti slučajevi. U slučaju dr. Gmajnića sve je neosporno - zaključio je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:36