'TAKO RADI OZBILJNA VLADA'

VLADA DALA 5 MILIJUNA KUNA DORHU ZA ISTRAGU U AGROKORU! 'Do kraja ćemo rasvijetliti zbivanja u Agrokoru te ako treba pokrenuti i kaznene postupke'

 Duje Klarić / Boris Kovačev / Hanza Media

DORH je tražio dodatna sredstva iz proračunskih zaliha za troškove i rad županijskih državnih odvjetnika odnosno za angažmana financijskih stručnjaka i vještaka kako bi mogao što bolje istražiti moguće nezakonitosti u Agrokoru.

- Na zahtjev DORH-a donijeli smo prijedlog rješenja temeljem kojeg ćemo DORH-u isplatiti pet milijuna kuna - rekao je Plenković.

- Ovime vrlo jasno pokazujemo da je Vladi u interesu na zakonit i institucionalan način pomoći nadležnim institucijama da do kraja rasvijetle sva zbivanja u Agrokoru te ako treba pokrenu i odgovarajuće kaznene postupke. Tako radi jedna ozbiljna vlada - poručio je Plenković i pojasnio kako je imao sastanak s Ramljakom koji ga je izvijestio o prvih mjesec dana rada nove uprave.

- Međunarodna kuća Price Waterhouse Coopers je angažirana za reviziju svih financijskih izvješča, oni nisu imali nikakve veze dosasd s Agrokorom. Njihov rad će biti koristan i DORH-u – rekao je Plenković.

- Važno je da su poduzete sve zakonom predviđene mjere kako bi se normalizirala situacija u Agrokoru. Od sredstava u proteklom razdoblju, od prihoda, osigurane su plaće za svibanj, nastavljaju se pripreme za turističku sezonu koja je važna, razgovori s bankama kako bi se osigurala likvidnost, dostavljačima se plaća - rekao je Plenković i napomenuo kako su smirili situaciju na najbolji mogući način te kako su informacije koje je dobio od Ramljaka ohrabrujuće.

- Uz punu neovisnost važno je da DORH i policija nastave svoje aktivnosti i omoguće raščišćavanje situacije u Agrokoru - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:10