ŠOK U SLAVONIJI

SKANDAL: Učenik (8) dobio jedinicu jer roditelji nisu imali 30 kuna za predstavu

Obrazloženje brojnih pedagoga je činjenica da se u Dječje kazalište ide tijekom nastave pa ako je dijete bolesno, izostanak je opravdan, no ako je u školi, mora ići i na predstavu
 Thinkstock

Osmogodišnjak iz jedne osnovne škole u Osječko-baranjskoj županiji dobio je negativnu ocjenu iz medijske kulture jer mu roditelji zbog neimaštine nisu mogli dati 30 kuna za dječje kazalište, piše Glas Slavonije .

Roditelji su šokirani takvim postupkom.

Kad je došao kući i rekao da je dobio jedinicu jer nije bio na predstavi, prvo sam posmislila da se šali. Na informacijama u školi sam se šokirala saznavši da je to doista tako. Ne mogu vjerovati da djecu kažnjavaju lošim ocjenama jer mi roditelji katkad ne možemo izdvojiti novac za razne aktivnosti. Uz to, posjet Dječjem kazalištu nije jedino što plaćamo, kad sve zbrojim, dođem do velikog iznosa. Ne mora zbog toga ispaštati moje dijete”, ispričala je majka djeteta.

Obrazloženje brojnih pedagoga je činjenica da se u Dječje kazalište ide tijekom nastave pa ako je dijete bolesno, izostanak je opravdan, no ako je u školi, mora ići i na predstavu. Međutim, u nekim osnovnim školama uzimaju u obzir socijalnu komponentu, piše Glas Slavonije .

“Učiteljica Sanja Filaković uvijek povede u kazalište i djecu čiji roditelji ne mogu platiti ulaznicu, a Dječje kazalište izlazi u susret takvim roditeljima. Ovo je dijete, pak, dvostruko kažnjeno - neimaštinom i jedinicom, što nije u redu”, zaključuje pedagoginja Jasna Kretić-Majer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:17