AFERA HDZ-OVA POLITIČARA

Slučaj Brkićeva plagijata diplomskog rada neće biti riješen do kraja 2014.

‘Spisa je na Upravnom sudu sve više, a nas je sudaca vrlo malo’, objasnila je Baranović
 Vlado Kos / Cropix

Tužba glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića protiv odluke Stručnog povjerenstva koje je njegov diplomski rad obranjen na Policijskoj akademiji u lipnju 2011. proglasilo plagijatom i poništilo ga najvjerojatnije neće biti riješena prije kraja ove godine.

“Brkićeva je tužba dodijeljena u rad meni”, rekla nam je sutkinja, ujedno glasnogovornica Upravnog suda u Zagrebu Tamara Bogdanović. Tužba je zavedena na sudu pod brojem 1502/14 i njezino je rješavanje u početnoj fazi. “Zatražili smo odgovor na Brkićevu tužbu od tijela koje je donijelo rješenje o poništenju diplome, što je prvi korak u proceduri njezina rješavanja”, rekla je sutkinja Bogdanović.

Na pitanje kad bi Brkićeva tužba mogla biti riješena, odgovorila je: “Prosječni rok u kojem rješavamo predmete na ovom sudu dosad je bio između šest mjeseci i godinu dana. No, kako je sudaca na Upravnom sudu malo, a predmeta sve više, rokovi za njihovo rješavanje produljuju se i preko godinu dana”.

S obzirom na rečeno, realno je očekivati da bi Brkićeva tužba mogla biti riješena najranije krajem ove ili tek početkom iduće godine.

Sve dotad, predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na stolu će stajati ponuđena Brkićeva ostavka na dužnost glavnog stranačkoga tajnika. Karamarko je već ranije izjavio da će o ponuđenoj Brkićevoj ostavci odlučiti tek kad Upravni sud donese pravorijek o tome je li njegov diplomski rad plagira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 01:59