KOBNI RIKVERC

Split: Duško Mucalo autom udario dječaka (4) i lakše ga ozlijedio

Gospodin je bio jako fer, može se svakome to dogoditi, ne bih ništa o tome. Dijete je za sada dobro - rekla je djetetova majka
Split, 090610.Gradsko vijece na kojem je najzanimljivija tocka dnevnog reda bila izbor intendanta Splitskog HNK.Na fotografiji: Novoizabrani intendant je glazbenik Dusko Mucalo.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

SPLIT - Padala je kiša. Parkirao sam u rikverc. Dvojica su mi se našla u mrtvom kutu. Nisam vidio i dijete koje se u tom trenu zateklo iza vozila samo sam gurnuo. Jako mi je žao što se to dogodilo, ali na sreću, sve je prošlo bez posljedica . - prokomentirao je Duško Mucalo, intendant HNK-a prometnu nezgodu koja se dogodila u ponedjeljak navečer u pješakoj zoni pored splitskog HNK-a na Poljani Tina Ujevića, a u kojoj je lakše ozlijeđen četverogodišnji dječak.

Zadnjim dijelom Opel Vectre, Mucalo je udario dječaka. Četverogodišnjaku je pružena liječnika pomoć, no kako su utvrđene tek lakše ozljede odmah nakon pregleda pušten je kući.

Protiv Mucala podignut je optužni prijedlog zbog kršenja sigurnosti na cestama, ali i zbog nepoštivanja zabrane vožnje u pješačkoj zoni.

- Ma to nema veze, prije svega incident se dogodilo sa službenim vozilom teatra, a posjedujem i dozvolu za parkiranje - kazuje nam Mucalo. Na parkirnom mjestu predviđenom za vozila HNK-a, nastavlja, postoji i stupić koji se spušta na daljinsko upravljanje pa su sve optužbe zbog moje vožnje u zabranjenoj zoni neosnovane.

- Dijete je dobro, a gospodin koji je skrivio prometnu bio je fer i korektan- kratko je prokomentirala majka ozlijeđenog dječaka ne želeći podizati prašinu oko ovog slučaja.

Zanimljivo je prisjetiti da su pri izboru Mucala za intendanta splitskog HNK-a , oni koji su zagovarali njegovo imenovanje kao jedan od argumenta navodili i činjenicu da stanuje blizu splitskog teatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 12:13