POSRNULI RADIJSKI DIV

Stojedinica ide dalje: Prodaje se Radio 101

 Bruno Konjević/CROPIX

Prodaje se Radio 101 , odlučila je na Trgovačkom sudu skupština vjerovnika Radija 101 u stečaju većinom glasova.

Prema riječima stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića, natječaj bi mogao biti objavljen za 20-tak dana nakon što se procijeni vrijednost radija.

Vjerovnici su odlučili da radio nastavi s radom te da se postojeća tvrtka i brand Radio 101 prenese u novo poduzeće i ponudi na kupnju domaćim tvrtkama registriranima za djelatnost radija. Jedan od glavnih uvjeta za to jest da novi vlasnik zaposlenicima ponudi ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

Utvrđeno je da ukupni dugovi radija prema vjerovnicima, bivšim radnicima i poslovnim suradnicima, do danas iznose 26 milijuna kuna, dok je ukupna imovina koja ulazi u stečajnu masu oko 12 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj procijenio je da je od toga moguće naplatiti 7,5 milijuna kuna čime bi se podmirio veći dio radničkih potraživanja, dok bi vjerovnici drugog platnog reda, poput države, banaka i tvrtki mogli, smatra on, naplatiti svega 2 do 5 posto svojih potraživanja.

Zaposlenici, čiji se zahtjevi kreću od nekoliko tisuća do više stotina tisuća kuna, ukupno potražuju 7,6 milijuna kuna, dok ukupna potraživanja onih iz drugog platnog reda dosežu 18,5 milijuna kuna. Najveći vjerovnik je Ministarstvo financija sa 9,7 milijuna kuna, a tu su, među ostalim, i Hypo banka sa skoro tri milijuna kuna te Hrvatsko društvo skladatelja-ZAMP sa milijun i pol kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:48