IZ ZAŠTITARSTVA U TV MEDIJE

STOŽER ZA VUKOVAR PREUZIMA PROGRAM Z1 TV? Klemmova direktorica vodit će više emisija

Bivša novinarka vodit će talk-show i druge emisije koje će biti na Z1
 Damjan Tadić / CROPIX

Planira li Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, proširiti svoj biznis i na televiziju? Prije dva mjeseca u medijima se spominjalo da je Klemm zainteresiran za pokretanje specijaliziranog TV kanala za branitelje, no priča je brzo utihnula.

Ipak, prema zadnjim informacijama, čini se da bi Klemm u televizijski biznis mogao ući na mala vrata. Naime, direktorica korporativnih komunikacija njegove tvrtke Klemm Security i nekadašnja novinarka Večernjeg lista Anita Malenica vraća se u novinarstvo, i to angažmanom na televiziji Z1. Njena produkcijska kuća Alfa info, kako doznajemo, od 1. siječnja na Z1 u zakupu će svakodnevno imati tri sata programa, i to uglavnom u udarnom večernjem terminu.

Bez komentara

Malenica jučer nije bila voljna otkrivati više detalja o novom poslu, ali je potvrdila da se vraća u novinarstvo, te da od 1. siječnja više neće raditi u tvrtki Klemm Security.

Prema našim informacijama, produkcijska kuća Alfa info proizvodila bi zasad četiri emisije, od kojih bi jednu - politički tlak-show - vodila Malenica. Taj talk-show trebao bi se emitirati pod naslovom “S Anitom aktualno”. I na ostalim projektima, kako doznajemo, bit će angažirana javnosti poznata novinarska i voditeljska imena, dok je logo izradio svjetski poznat dizajner Mirko Ilić.

Josip Klemm, pak, jučer nam je rekao kako nema namjeru financijski ulaziti u ovaj projekt.

- Moja potpora bit će isključivo prijateljska. Malenica u posao ide samostalno i uvjeren sam da će to odraditi uspješno. Imam dovoljno posla, 900 zaposlenih, da bih ulazio u nove projekte - rekao je Klemm. Ipak, kad bi u pitanju bile emisije za branitelje, drugačijeg je stava.

- Kao što sam i do sada to radio, tako ću i ubuduće pomoći oko svega što se tiče branitelja. Takve bih emisije i financijski pomogao - rekao je Klemm.

Izvori s televizije Z1 također kažu da Klemm Security ne ulazi ni u kakav suvlasnički odnos.

Produkcija

- Nema govora tome. Radi se samo o vanjskoj produkciji i oni će proizvoditi nekoliko emisija - kaže izvor dobro upućen u zbivanja na Z1.

Malenica, kako doznajemo, na Z1 dolazi s potpuno novom ekipom u kojoj neće biti nitko od ljudi koji su radili za Dijanu Čuljak.

Naime, program te lokalne televizije prije otprilike godinu i pol unajmila je tvrtka OK TV koju je osnovala Dijana Čuljak, a kojoj se poslije pridružila i dugogodišnja prijateljica Ivana Kovač, bivša Šikić.

No, 11. travnja ove godine došlo je do promjene jer se od tada u sudskom registru kao osnivač i direktor vodi samo Ivana Kovač. Razlog tomu vjerojatno je optužnica protiv Dijane Čuljak u slučaju Core media. Kako bilo, tvrtki OK TV ugovor s televizijom Z1 istječe uskoro, točnije 31. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:15