SLUČAJ IZ GOSPIĆA

SUTKINJA PUSTILA OSUMNJIČENE IZ HRVATSKIH ŠUMA Branit će se sa slobode

Što se tiče opasnosti od utjecaja na svjedoke, sutkinja Rudelić je rekla da taj razlog nije uvažila

KARLOVAC - Dvojica jučer uhićenih zaposlenika Hrvatskih šuma iz Gospića protiv kojih se provodi istraga za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih isprava, večeras pušteni da se brane sa slobode, doznaje se u Stalnoj službi Gospić karlovačkog Županijskog suda.

Sutkinja istrage iz Gospića Dubravka Rudelić odbila je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva Karlovac da se zadrže u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke te da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

Kako je pojasnila Hini, umjesto pritvaranja odredila je mjeru „zabrane obavljanja službe na rukovodećem radnom mjestu onom od dvojice osumnjičenika koji je rukovoditelj“. Ta se mjera odnosi na zahtjev o pritvaranju zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Što se tiče opasnosti od utjecaja na svjedoke, sutkinja Rudelić je rekla da taj razlog nije uvažila jer je prošao dugi vremenski period od početka istrage za ostalih četvero osumnjičenika u istom predmetu i da su oni međusobno i sa svjedocima mogli i do sada biti u kontaktu.

UHIĆENI VODEĆI LJUDI U HRVATSKIM ŠUMAMA U Gospiću proširena istraga zbog krivotvorenja dokumentacije

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mladen Krajačić kazao je ranije danas da se ovdje radi o proširenju istrage iz prosinca, kojom je do sada bilo obuhvaćeno četvero ljudi, dvoje iz Hrvatskih šuma i dvoje karlovačkih poduzetnika, te da će se od danas protiv svih šestero voditi jedinstvena istraga.

U prosincu su bili uhićeni pomoćni komercijalist za nabavu - skladištar Uprave šuma u Gospiću te bivša zaposlenica i još dvoje karlovačkih poduzetnika. Hrvatske su šume same objavile tada identitet Antonije Milković i Darka Konjikovca.

Prema neslužbenim saznanjima u Gospiću dvoje novih osumnjičenika su Damir Ćanić, savjetnik gospićke Podružnice Uprave Šuma, koji je nekada rukovodio tom Podružnicom, i šef financija Milan Štimac.

DORH je u prosincu objavio da se četvero osumnjičenika terete da su fiktivnim ugovorima toj tvrtki nanijeli štetu od 1,8 milijuna kuna, a za sada nije poznato uklapaju li se u taj iznos i navodne kriminalne aktivnosti novih osumnjičenika ili je šteta i veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:51