ZLOPORABA OVLASTI I POLOŽAJA

UHIĆENI VODEĆI LJUDI U HRVATSKIM ŠUMAMA U Gospiću proširena istraga zbog krivotvorenja dokumentacije

GOSPIĆ - Donedavni voditelj Uprave Hrvatskih šuma u Gospiću i voditelju računovodstva u podružnici te javne tvrtke uhićeni su danas u Gospiću u proširenju istrage iz prosinca prošle godine kada su zbog sumnji u krivotvorenje dokumentacije i stvaranja nepostojećih obveza uhićeni računovotkinja i referent nabave iz Hrvatskih šuma te dvojica karlovačkih poduzetnika.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Marija Brozičević potvrdila je tek da su dvije osobe jutros uhićene u sklopu kriminalističkog istraživanja započetog u prosincu prošle godine te da ih se tereti za zloporabu položaja i ovlasti.

Uhićeni će nakon kriminalističkog istraživanja tijekom dana biti privedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu koje će ih ispitati najvjerojatnije sutra, kazala je glasnogovornica.

Tužiteljstvo je krajem prošle godine izvijestilo da su računovotkinja i referent nabave uhićeni u prosincu krivotvorili dokumentaciju i stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu te da su ugovarali uvećane cijene robe, a sve u dogovoru s ostalih dvoje osumnjičenika kojima su pritom pribavili ilegalnu dobit.

Time je podružnica Hrvatskih šuma oštećena za više od 977 tisuća kuna, a četvero osumnjičenika se terete se da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:53