PORUKA PREDSJEDNIKA VLADE

‘SVETI OČE, HVALA VAM NA SVEMU I ŠTO STE ME SRDAČNO PRIMILI’ Pročitajte pismo premijera Milanovića papi Benediktu XVI.!

ZAGREB - Povodom odlaska pape Benedikta XVI., premijer Zoran Milanović uputio je danas zahvalu na njegovom dosadašnjem radu i razvoju odnosa s Hrvatskom.

- Sveti Oče, u povodu skorašnjeg završetka papinske službe, osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije i najljepše čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu, obilježenom odanošću, dostojanstvom, dugoročnom vizijom, a osobito hrabrošću i poniznošću.

Koristim prigodu da Vašoj Svetosti još jednom zahvalim što me je srdačno primila u listopadu 2012. godine, prigodom mog prvog službenog Vatikanu, koji se podudarao s dvadesetom obljetnicom uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Hrvatske.

U tom pogledu, uvjeren sam da će Vlada Republike Hrvatske, koja je privržena čvrstim bilateralnim odnosima sa Svetom Stolicom, nastaviti raditi s nasljednikom Vaše Svetosti na Petrovom prijestolju i najbližim suradnicima, u duhu dijaloga, otvorenosti i međusobnog uvažavanja.

Želim u svoje osobno ime, kao i u ime Vlade i hrvatskog naroda, sve najbolje Vašoj Svetosti u nastavku Njezing duhovnog života - poručio je MIlanović u pismu Papi.

Papa Benedikt XVI. je, podsjetimo, nedavno podnio ostavku, najavivši odlazak s čelnog mjesta Katoličke crkve posljednjeg dana veljače.

Milanovićeva poruka papi na odlasku dolazi u vrijeme napetih odnosa države i Crkve, koje je zakompliciralo najavljeno uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, čijem se sadržaju crkvena hjerarhija protivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:33