OPTUŽILI BIZNISMENA

TAJKUN NA UDARU 'Trump je prevarant! Upisali smo njegov faks, a on nas je opljačkao'

Na jednom seminaru, studentima su rekli da će se Trump slikati s njima, a Trump je zapravo bio njegov lik izrezan u kartonu
 David Becker/AFP

Glavni tužitelj New Yorka Eric Schneiderman u subotu je podigao civilnu tužbu protiv Donalda Trumpa i njegova "Sveulilišta Trump" pod optužbama da je američki tajkun prevario svoje pripravnike i od njih uzimao visoke školarine kako bi ih naučio svojim investicijskim tehnikama, a to nije učinio.

- Više od 50 tisuća ljudi diljem zemlje koji su platili Donaldu Trumpu 40 milijuna dolara da bi ih naučio tajnama svog zanata nasjeli su na prijevaru - napisao je Schneiderman u svom priopćenju.

- Trump je iskoristio svoj status slavnog poslovnog čovjeka, osobno se pojavljivao u reklamama i ljude uvjeravao da potroše desetke tisuća dolara na lekcije koje nisu dobili.

Naravno, Trump te optužbe nije mirno slušao. Tužitelja je optužio da provodio uzaludnu istragu.

Gostujući na raznim televizijskim emisijama u ponedjeljak ujutro, Trump je kazao da je 98 posto studenata bilo zadovoljno programom. Također je optužio Schneidermana da se želi domoći publiciteta.

Tužba tereti Trumpa i njegovu organizaciju za vođenje nelicencirane obrazovne institucije u New Yorku od 2005. do 2011.

Nazivavši se "Sveučilište Trump" sve do svibnja 2010., operacija nije imala dozvolu nužnu prema državnom zakonu.

Trump je optužen da je studente namamio na besplatna predavanja, a zatim im ponudio pakete u rasponu od 10 do 35 tisuća dolara za lažne tečajeve koji su ih trebali naučiti kako postati uspješni investitori. Neki, koji su se nadali da će dobiti savjete od samog Trumpa, bili su silno razočarani. Na jednom seminaru, studentima su rekli da će se Trump slikati s njima, a Trump je zapravo bio njegov lik izrezan u kartonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:52