INTERVJU

Tedeschi: Todorića nisam pitao za savjet o preuzimanju Droge

Šef Atlantic grupe, koja je prošli tjedan za 382 milijuna eura preuzela Drogu Kolinsku, namjerava dio proizvodnje prebaciti iz Njemačke u Sloveniju
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Nisam tajkun. Sve što sam stekao bilo je u skladu sa zakonom, a naša tvrtka nije sudjelovala ni u kakvim privatizacijama - poručio je slovenskoj javnosti Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe te novi vlasnik Droge Kolinske.

Novi Čokolešnik

Jedan od glavnih razloga preuzimanja je mogućnost širenja proizvodnje na području Europske Unije, kao i blizina tržišta europskog jugoistoka, pa Tedeschi najavljuje da će Atlantic dio proizvodnje iz Njemačke preseliti u Sloveniju. Žao mu je što je Droga Kolinska prodala brendove 1001 cvet i Čokolešnik ljubljanskom Žitu, odnosno Podravki, pa u intervjuu za slovenske Finance najavljuje mogućnost stvaranja “novog Čokolešnika”.

Savjet sposobnog čovjeka

- O tome je još prerano govoriti, ali tehnologija i procesi još postoje - ističe Tedeschi, ukazujući na mogućnost širenja pro-izvodnje u Izoli i Dolenjskoj.

Šef Atlantica najavljuje i dolazak Droginih proizvoda na police Konzuma, najvećeg poslovnog partnera Atlantica, jer, kako tvrdi, ne vidi razloga da se regionalno prepoznatljivi brendovi ne pojavljuju na svim tržištima u regiji. O tome je, kaže, već razgovarao s čelnim ljudima Agrokora i Mercatora, Ivicom Todorićem i Žigom Debeljakom. Unatoč tome, Tedeschi odbacuje tvrdnje da iza njegova preuzimanja Droge Kolinske stoji Todorić.

- Da se netko skriva iza Atlanticova preuzimanja Droge Kolinske, može govoriti samo netko tko ne poznaje moju tvrtku - napominje Tedeschi.

Odbacuje i tvrdnje da s glavnim poslovnim odlukama prvo upoznaje Todorića.

- Nisam ga pitao za savjet niti imamo takav odnos. Savjet pametnoga i sposobnoga čovjeka uvijek je dobrodošao, no mi smo imali svoje savjetnike - kaže Tedeschi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:41