LIJEČI SE U RIJECI

Teško ozlijeđeno dojenče stabilno, policija istražuje okolnosti nesretnog događaja

Cijeli je slučaj uznemirio javnost jer je riječ o malenoj bebi, ali iz bolnice umiruju i nadaju se da će sve biti u redu
 Damir Škomrlj/Cropix

Dojenče u dobi od četiri mjeseca, koje je prekjučer u teškom stanju prvo stabilizirano u OB-u Pula, a zatim nastavilo liječenje u KBC-u Rijeka, stabilno je.

To su potvrdili iz riječke bolnice te dodali da je djevojčica i dalje na intenzivnoj njezi.

- Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati zasad nije indicirao eventualni operativni zahvat - rekli su iz KBC-a Rijeka.

Podsjetimo, djevojčica je na još uvijek neutvrđeni način zadobila lom lubanje i krvarenje u mozgu, a policija intenzivno traga za odgovorom kako je do toga došlo. Naravno, kako doznajemo, policija sumnja da je beba glavicom udarila u nešto tvrdo, pa se ne isključuje da je možda pala.

Djevojčicu su oko 13 sati roditelji, 41-godišnji otac i 36-godišnja majka, donijeli na Hitnu pomoć u Rovinju jer žive u okolici, a nakon toga je vozilom Hitne pomoći dijete prevezeno u pulsku Opću bolnicu.

U tijeku tog istraživanja obavit će se razgovor s roditeljima, svim članovima obitelji i medicinskim osobljem koje je prvo zaprimilo djevojčicu, ali i sa svima koji su sudjelovali u zdravstvenom zbrinjavanju djeteta.

Cijeli je slučaj uznemirio javnost, poglavito jer je riječ o tako malenoj bebi, ali iz bolnice ipak umiruju i nadaju se da će sve biti u redu. S druge strane, dok se ne utvrdi što se dogodilo, smatraju da se ne bi trebalo spekulirati o načinu nastanka ozljede jer je riječ o još vrlo mekoj glavici te i laganiji udarac, nažalost, može biti vrlo ozbiljan i dovesti do teških zdravstvenih stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:31