REAGIRANJE GAZDE AGROKORA

TODORIĆ SE RASPISAO O SUSRETU S DALIĆ 'Teško mogu vjerovati da se ne sjeća i da je zaboravila naš razgovor, tražila je vrlo neuobičajene stvari...'

 
 CROPIX

Ivica Todorić objavio je u srijedu još jednu novu objavu na svom blog u kojoj se ponovno okomio na potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić. Ona je danas, podsjetimo, kazala da je njezin posao sastajati se s poduzetnicima i rješavati probleme te da se nikad nije privatno sastajala s Ivicom Todorićem. Njezinu cijelu reakciju možete pročitati na OVOJ poveznici.

- Gospođa Dalić opet obmanjuje hrvatsku javnost - započeo je Todorić u najnovijoj objavi.

- Ona ima pravo kad kaže da se sa Ivicom Todorićem nikad nije privatno sastajala, ali ja to nisam nikad ni kazao. Kazao sam da se najavila i da je došla u moj ured i iznio sam najvažniji dio istinitog razgovora koji smo vodili. Teško mogu vjerovati da se ne sjeća i da je zaboravila naš razgovor, obzirom da je u njemu tražila vrlo neuobičajene stvari. A ja ću joj rado dokumentirati naš razgovor.

Što se tiče naklapanja oko novaca, iznosa, traženja, Petrov kaže jedno, Dalić drugo, sve to govori kako ni sami ne znaju o čemu govore... svrha mog dolaska je bio poziv gospodina Petrova da hoće pomoći razvoju kompanije. I u tom smislu se u konačnosti razgovaralo. Mi smo predlagali da, ako država to želi, dokapitalizira Belje, jer je riječ o strateškoj državnoj kompaniji. Tih razgovora je bilo, ja to ne poričem i to imam dokumentirano. Sve je to bilo na tajnom sastanku 26.02.2017.

Međutim, neporecivo je, i to sam već na blogu objavio, da sam se Zdravku Mariću 03.03.2017. na svemu zahvalio i poručio Vladi da ne trebamo nikakvu pomoć. Lako je dokazivo da svi koji tvrde suprotno lažu. Umjesto da nastavlja s obmanama zašto konačno hrvatskoj javnosti ne odgovori na moja pitanja? - zaključio je.

Polemika s Ramljakom

U međuvremenu, u još jednoj objavi, Todorić nastavlja polemiku s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom, kojega je prvo optužio da je prevario javnost kada je ustvrdio da je fond Knighthead Capital bio izlistan na NASDAQ-u.

- Napravit ću ispravak svog krivog navoda u intervjuu koji sam dao. Ta tvrtka trguje na burzi, ali činjenica je da je suština bila da smo morali objaviti njihovo sudjelovanje, da su uplatili prvih 100 milijuna eura, jer trguju na burzi. To je suština priče, ali ako je to sad kvalifikacija moje dramatične nesposobnosti, onda sam ja dramatično nesposoban, odgovorio mu je Ramljak, a Todorić sada u novoj objavi na blogu uzvraća.

- Gospodine Ramljak, priznanje da niste znali jedino što ste trebali znati, a to je činjenica da Knighthead ne kotira na burzi, upravo jest dokaz zastrašujuće nekompetentnosti, no istina je još puno gora i ukazuje na dogovor Vas, članova Vlade i čelnika fonda Knighthead za pribavljanje nepripadne imovinske koristi. Naime, predsjednik uprave Knightheada Thomas Wagner, očito u programiranoj medijskoj akciji kojom ste htjeli vaš plan prikazati spasonosnim za Agrokor, u intervjuu Večernjem listu od 16. lipnja iznosi okolnosti pod kojima je baš taj fond, bez jasnih kriterija, izabran za posao stoljeća, piše Todorić pa citira Wagnera iz spomenutog intervjua.

- Mnogo smo se puta sastajali s gospodinom Ramljakom i njegovim timom i imamo vrlo visoko mišljenje o njegovom profesionalizmu i integritetu. Jasno je da žele osigurati dugoročni uspjeh tvrtke te da svi dionici imaju fer tretman. Susreli smo se i s ključnim članovima Vlade, te su ti susreti dodatno osnažili naš pozitivan stav o Hrvatskoj kao zemlji usredotočenoj na razvoj gospodarstva, u kojoj se poštuje vladavina prava, citirao je Todorić Wagnera.

- Nakon medijske obmane iz sredine lipnja, nastavili ste s rastakanjem vrijednosti kompanije i biranjem odabranih pod očitim, kako i Thomas Wagner neoprezno izjavljuje u intervjuu, pokroviteljstvom Vlade. Takvo je, očito, i Vladino i Vaše i Wagnerovo shvaćanje vladavine prava. No, to vam neće proći!, zaključio je Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:33